fbpx

Ce companie are acum aprobarea de a livra colete prin drone

Ce companie are acum aprobarea de a livra colete prin drone

S-a dezvaluit anterior ca o anumita companie a planificat sa foloseasca drone pentru a livra colete. Vestea buna e ca acea companie are acum aprobarea sa foloseasca dronele in acest mod, cel putin ca test.

Autoritatea FAA (Administratia Federala de Aviatie) din Statele Unite a autorizat acest lucru si i-a oferit companiei Amazon o desemnare de “transportator aerian”.

Asta inseamna ca compania Amazon poate acum efectua teste pentru livrarea de colete prin acele drone. Potrivit lui David Carbon, vicepresedinte al companiei Amazon: “Aceasta certificare este un pas important inainte pentru Prime Air si indica increderea FAA in procedurile de operare si siguranta ale Amazon pentru un serviciu autonom de livrare care va livra intr-o zi colete clientilor nostri din intreaga lume”.

CITESTE SI:  Facebook Messenger iti permite sa trimiti bani amicilor prin PayPal

Nu e clar cand va incepe acest test, dar, dupa cum subliniaza Bloomberg, compania Amazon din Statele Unite are locuri de testare in Northwest, dar si in Vancouver, deci este posibil ca testele vor incepe acolo.

CITESTE SI:  Cand ar putea inceta Apple sa foloseasca modemuri 5G de la Intel pentru iPhone-uri

Cu toate acestea, acestea sunt doar teste, ceea ce inseamna ca ar putea fi nevoie de cativa ani pana ce va aparea un serviciu permanent de la Amazon, asta daca va aparea.

Amazon nu e singura companie care doreste sa foloseasca drone pentru a livra colete. Avand in vedere ca dronele pot zbura deasupra traficului aglomerat si sa se indrepte catre destinatie in linie dreapta, aceste aparate de zbor pot fi utile pentru livrarea de colete catre destinatii aflate in apropiere.

CITESTE SI:  Cum a aratat directorul Xbox camaraderie fata de Sony

De asemenea, se poate scurta timpul de livrare a coletelor, desi exista unele limitari, pentru ca dronele trebuie sa fie reincarcate si nu pot transporta obiecte prea grele. Ce parere ai? Crezi ca in viitor transportul de colete prin intermediul dronelor va deveni ceva obisnuit?