fbpx

Ce companie a cumparat platforma Tumblr de la Verizon

Ce companie a cumparat platforma Tumblr de la Verizon

Verizon a anuntat ca va vinde platforma de microblogging Tumblr unei alte companii. Acest lucru vine la opt luni dupa ce Tumblr (in cadrul Verizon) a anuntat ca nu va mai gazdui continut NSFW si-l va interzice.

Desi platforma a pierdut aproape o treime dintre utilizatori in urma interdictiei, CEO-ul companiei Automattic (care a cumparat platforma) a spus ca nu are de gand sa schimbe acea decizie. Tumblr a devenit un hub apreciat de-a lungul anilor, dar in ultima vreme e in declin.

CITESTE SI:  Noul CEO al companiei Alphabet care detine Google

In 2017, Verizon a cumparat Yahoo, ceea ce a insemnat si ca a cumparat celelalte companii de sub umbrela Yahoo, cum ar fi acea platforma de microblogging.

Cu toate acestea, am auzit in luna mai a acestui an ca compania Verizon doreste sa vanda Tumblr, iar acum se pare ca stirea e adevarata. Verizon a renuntat intre timp la acea platforma, iar aceasta a fost cumparata de Automattic.

Intr-o postare de-a Tumblr se spune, “Compania Automattic impartaseste viziunea noastra de a construi comunitati pasionate in jurul intereselor comune si de a democratiza publicarea, astfel incat oricine are o poveste sa o poata spune, mai ales cand aceasta vine de la voci neascultate si de la comunitati marginalizate”.

CITESTE SI:  Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Pentru cei care se intreaba ce schimbari vor avea loc acum ca serviciul Tumblr are un nou proprietar (pe Automattic), nu prea vor fi schimbari, inca. Dupa cum unii isi amintesc, dupa ce compania Verizon a cumparat serviciul, s-a anuntat ca serviciul va interzice un anumit tip de continut (NSFW).

CITESTE SI:  Specificatiile si autonomia pentru Nissan Leaf 2018 au fost confirmate

Aceasta nu a fost o miscare foarte apreciata, pentru ca platforma de microblogging a pierdut aproximativ 20% dintre utilizatori in urma deciziei.

Cu toate acestea, se pare ca compania Automattic care a cumparat platforma de la Verizon va mentine acea decizie de interzicere a continutului NSFW, asa ca orice speranta ca Tumblr s-ar putea intoarce la gloria de altadata a fost naruita.

Sursa imagine: Flickr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *