fbpx

Ce cipuri mobile superioare ar putea lansa Apple in 2022

Ce cipuri mobile superioare ar putea lansa Apple in 2022

Conform unor noi stiri, compania Apple din Cupertino, SUA, va lansa in anul 2022 un cip mobil superior altora. E posibil ca acel cip mobil – care s-ar putea numi A16 – va fi mai avansat decat cele ale altor companii care dezvolta smartphone-uri.

In timp ce companii precum Samsung, Qualcomm, MediaTek si Huawei isi produc propriile procesoare pentru dispozitive mobile, daca exista un avantaj competitiv avut de compania Apple din Statele Unite in raport cu restul, acesta este procesul de fabricatie.

CITESTE SI:  HTC dezvaluie smartphone-urile Desire 530, Desire 630 si Desire 825

Datorita parteneriatului cu TSMC, Apple a reusit sa lanseze cipuri cu procese de fabricatie superioare. De fapt, in 2022, compania Apple din Statele Unite ar putea detine un avans in comparatie cu restul companiilor.

Asta deoarece, potrivit unei stiri de DigiTimes, in 2022 Apple ar putea lansa cipuri mobile pe procese pe 4nm. Dupa cum se pare, procesorul A14 din gama de smartphone-uri iPhone 12 este construit pe 5nm si se crede ca A15 din 2021 va pastra acest proces.

CITESTE SI:  LG K8 a fost dezvaluit si va fi lansat in Europa

Pentru cei nefamiliarizati, construirea unui cip mobil pe un proces redus inseamna, in esenta, o crestere a eficientei acelui cip mobil. Acesta e unul dintre motivele pentru care procesorul M1 din primele computere Apple Silicon Valley se descurca excelent, mai ales comparativ cu Mac-urile cu procesoare Intel care sunt construite pe procesul de 10nm.

Putem doar presupune ca procesorul A16 al companiei din SUA se va baza pe procesul de fabricatie de 4nm, impreuna cu oricare procesor care ar putea fi integrat in Silicon Mac in 2022.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri pot fi folosite pentru capturarea miscarii, pentru dezvoltatorii de jocuri

In acest moment, e aproape imposibil de presupus cum se traduce acest lucru in privinta autonomiei si performantei. Ce parere ai despre aceasta stire? Crezi ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va lansa intr-adevar un cip mobil superior pe 4nm in 2022?