fbpx

Ce cere Rusia companiei Google care detine YouTube

Ce cere Rusia companiei Google care detine YouTube

Conform Roscomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicatiilor din Rusia, “unele structuri” folosesc instrumente de publicitate de pe platforma de clipuri video YouTube a companiei Google din Statele Unite cu scopul de a raspandi informatii despre evenimente neautorizate.

Autoritatea de supraveghere a comunicatiilor din Rusia a trimis o scrisoare companiei Google din Statele Unite pentru a-i cere sa inceteze sa mai foloseasca YouTube pentru promovarea mitingurilor neautorizate, a dezvaluit Roskomnadzor. Este vorba despre promovarea de proteste politice.

CITESTE SI:  Cum au sarbatorit chinezii faptul ca Bing poate fi din nou accesat in China

“Autoritatea Roskomnadzor a trimis o scrisoare companiei Google prin care cere sa ia masuri pentru a preveni promovarea unor evenimente in masa neautorizate pe platforma YouTube detinuta de compania Google din Statele Unite”, se arata in comunicat.

Conform autoritatii de supraveghere din Rusia, unele structuri cumparau publicitate pe YouTube (notificari push) cu scopul de a transmite informatii despre proteste politice care vizeaza perturbarea alegerilor la diferite niveluri in toata Rusia. Aceste notificari push sunt trimise utilizatorilor, chiar si acelora care nu s-au abonat la acele canale de YouTube.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy Note 4 este cel mai bine-primit smartphone din Statele Unite

Autoritatea de supraveghere de stat a comunicatiilor a declarat ca a cerut companiei Google din Statele Unite sa inceteze promovarea “evenimentelor ilegale in masa” pe platforma de clipuri video YouTube.

Zeci de mii de rusi au pus in scena ceea ce observatorii au numit cel mai mare protest politic din tara, sfidand o represiune pentru a cere alegeri libere pentru legislatura orasului Moscova.

CITESTE SI:  Ce cip Qualcomm ar putea fi mai puternic decat oricare alt cip mobil existent

Autoritatea de supraveghere din Rusia, Roscomnadzor, a declarat ca Rusia considera ca protestul este o interferenta in treburile sale suverane si o influenta ostila in cazul in care compania Google din Statele Unite nu raspunde la cerere.

Sursa imagine: Flickr.com