Ce cere Rusia companiei Google care detine YouTube

Ce cere Rusia companiei Google care detine YouTube

Conform Roscomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicatiilor din Rusia, “unele structuri” folosesc instrumente de publicitate de pe platforma de clipuri video YouTube a companiei Google din Statele Unite cu scopul de a raspandi informatii despre evenimente neautorizate.

Autoritatea de supraveghere a comunicatiilor din Rusia a trimis o scrisoare companiei Google din Statele Unite pentru a-i cere sa inceteze sa mai foloseasca YouTube pentru promovarea mitingurilor neautorizate, a dezvaluit Roskomnadzor. Este vorba despre promovarea de proteste politice.

CITESTE SI:  Pana cand a fost amanat primul smartphone 5G al ZTE

“Autoritatea Roskomnadzor a trimis o scrisoare companiei Google prin care cere sa ia masuri pentru a preveni promovarea unor evenimente in masa neautorizate pe platforma YouTube detinuta de compania Google din Statele Unite”, se arata in comunicat.

Conform autoritatii de supraveghere din Rusia, unele structuri cumparau publicitate pe YouTube (notificari push) cu scopul de a transmite informatii despre proteste politice care vizeaza perturbarea alegerilor la diferite niveluri in toata Rusia. Aceste notificari push sunt trimise utilizatorilor, chiar si acelora care nu s-au abonat la acele canale de YouTube.

CITESTE SI:  Cum au fost identificati tinerii mascati care si-au vandalizat scoala

Autoritatea de supraveghere de stat a comunicatiilor a declarat ca a cerut companiei Google din Statele Unite sa inceteze promovarea “evenimentelor ilegale in masa” pe platforma de clipuri video YouTube.

Zeci de mii de rusi au pus in scena ceea ce observatorii au numit cel mai mare protest politic din tara, sfidand o represiune pentru a cere alegeri libere pentru legislatura orasului Moscova.

CITESTE SI:  Facebook lupta acum cu stirile false nu numai din postari

Autoritatea de supraveghere din Rusia, Roscomnadzor, a declarat ca Rusia considera ca protestul este o interferenta in treburile sale suverane si o influenta ostila in cazul in care compania Google din Statele Unite nu raspunde la cerere.

Sursa imagine: Flickr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *