fbpx
Ce cere FTC furnizorilor de internet din Statele Unite

Ce cere FTC furnizorilor de internet din Statele Unite

Doar pentru ca furnizorii de internet din Statele Unite se confrunta cu reguli de confidentialitate mai libere, asta nu inseamna ca evita anchetele.

Comisia Federala de Comert (FTC) din Statele Unite a ordonat companiilor AT&T, Comcast, Google Fiber, T-Mobile si Verizon sa predea informatii despre politicile si practicilor lor de confidentialitate, ca parte a unei anchete.

FTC (Comisia Federala de Comert) din Statele Unite a trimis un ordin catre cativa mari furnizori de servicii de internet din Statele Unite, spunandu-le sa detalieze datele pe care le colecteaza de la clienti si scopul pentru care sunt colectate.

CITESTE SI:  Ce update-uri neoficiale impiedica Tesla pentru masinile sale

Acest lucru poate semnala o noua actiune de reglementare din partea FTC. Asta pentru ca informatiile ar putea dezvalui tipare de abuz sau utilizarea necorespunzatoare a datelor, iar Comisia Federala de Comert ar putea dori sa ia masuri.

Scrisorile au fost trimise de FTC catre Google, T-Mobile, Comcast si catre subcompaniile fixe si wireless ale Verizon si AT&T. Acestia “reprezinta o gama de mici si mari furnizori de internet, dar si unii de internet fix si mobil”, spune un purtator de cuvant al Comisiei Federale de Comert.

CITESTE SI:  Alphabet ar putea lua in considerare o investitie de 1 miliard de dolari in Lyft

Aceasta initiativa este deasupra regulilor de protectie a consumatorilor pe care FTC deja le-a implementat pentru a lua masuri impotriva furnizorilor de servicii de internet din SUA care abuzeaza asupra confidentialitatii clientilor lor.

CITESTE SI:  Cu ce mesaje ascunse au fost livrate controlerele Oculus Touch ale Facebook

Informatiile pe care FTC le vrea de la furnizorii de internet din Statele Unite includ categorii de informatii personale colectate, eventuali terti care ofera datele, durata de pastrare, modul in care sunt colectate, anonimizate si nu numai.

FTC spune ca a solicitat furnizorilor de internet din Statele Unite datele pentru a putea intelege mai bine practicile furnizorilor in lumina evolutiei companiilor de telecomunicatii din SUA.