fbpx

Ce celebritati au fost amendate din cauza ofertelor initiale de monede

Care celebritati au fost amendate din cauza ofertelor initiale de monede

Doua celebritati au fost amendate pentru ca nu au dezvaluit platile pe care le-au primit pentru promovarea investitiilor in anumite ICO-uri (oferte initiale de monede).

A fost ceva obisnuit ca influencerii social media si chiar unele celebritati sa promoveze oferte initiale de monede sau criptomonede pe parcursulul anului trecut, avand in vedere ca piata criptomonedelor se afla intr-o frenezie.

SEC (Comisia pentru Burse si Valori Imobiliare) din Statele Unite a analizat acele promovari, iar acum acorda amenzi celebritatilor care au promovat ICO-uri fara a-si dezvalui investitiile in acestea.

CITESTE SI:  Cum va ajunge Google Chrome sa nu mai consume RAM excesiv pe Windows 10

Ofertele initiale de monede reprezinta modul in care unele companii strang fonduri in ziua de azi. Companiile emit jetoane catre potentialii investitori in schimbul contributiilor lor care sunt apoi tranzactionate pe bursele de criptomonede.

Nu a existat o lipsa de oferte initiale de monede care s-au dovedit a fi inselatorii. Numerosi oameni si-au pierdut banii din cauza acestora, motiv pentru care SEC a analizat indeaproape aceste promovari de oferte initiale de monede.

CITESTE SI:  Caracteristica de blocare a site-urilor a Google WiFi le va atrage pe familii

“Oricare celebritate sau persoana care promoveaza un jeton sau o criptomoneda – care reprezinta o garantie – trebuie sa dezvaluie natura, scopul si suma banilor primiti in schimbul promovarii”, avertizeaza SEC pe site-ul sau.

Pugilistul Floyd Mayweather si producatorul de muzica DJ Khaled au promovat oferte initiale de monede in care acestia au investit. SEC a spus ca cele doua celebritati au fost amendate pentru promovarea acelor ICO-uri.

CITESTE SI:  Ce alt compromis pot avea smartphone-urile Android ieftine

Desi nici Floyd Mayweather si nici DJ Khaled nu au acceptat sau respins acuzatiile SEC la acea vreme, aceste celebritati au fost de acord sa plateasca 767.500 de dolari pentru amenzi si penalitati.