fbpx

Ce castig de cauza are directorul financiar Huawei in fata instantei din Canada

Ce castig de cauza are directorul financiar Huawei in fata instantei din Canada

Dupa cum se cunoaste, directorul financiar Meng Wanzhou al companiei Huawei din China a fost arestat in Canada acum ceva timp si se doreste extradarea sa in Statele Unite. Vestea buna e ca Huawei a avut un castig de cauza intr-o instanta din Canada.

Avocatii directorului financiar al companiei chineze Huawei au castigat o lupta in instanta, dupa ce un judecator a cerut procurorului general al Canadei sa predea in instanta mai multe probe si documente referitoare la arestarea directorului financiar Meng Wanzhou, conform unei hotarari judecatoresti de marti.

CITESTE SI:  De ce reteaua sociala MySpace a pierdut 10 ani de muzica

Echipa de avocati a ei i-a contestat extradarea in SUA, pe motiv ca SUA folosesc instantele canadiene pentru castiguri economice si politice si ca directorul financiar a fost retinut, cercetat si interogat in mod ilegal de autoritatile din Canada care actioneaza pentru FBI (Biroul Federal de Investigatii) din SUA.

Judecatoarea principala a fost de acord cu solicitarea companiei Huawei ca procurorul general al Canadei sa dezvaluie mai multe documente referitoare la arestarea directorului financiar.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa un smartphone Nokia cu o autonomie uimitoare a bateriei

Echipa de avocati considera ca documentele prezentate in instanta vor sustine faptul ca s-a comis un abuz. Judecatoarea a avertizat ca hotararea sa a fost limitata si ca nu abordeaza meritele afirmatiilor Huawei conform carora autoritatile din Canada au gestionat in mod necorespunzator informatii cu privire la identificarea dispozitivelor lui Meng.

Departamentul de Justitie a declarat ca procurorul general al Canadei analizeaza daca decizia de divulgare a documentelor in instanta se afla in sfera sa de competente.

CITESTE SI:  Ce pret are TV-ul transparent al Xiaomi

“Directorul financiar Meng Wanzhou al Huawei are parte de un proces echitabil in fata Curtii Supreme, in conformitate cu legea extradarii si cu tratatul nostru cu Statele Unite” a adaugat un purtator de cuvant. “Acest lucru va continua pe parcursul acestor proceduri”. Huawei a refuzat sa ofere un punct de vedere.