Ce caracteristici noi primeste Windows Notepad dupa multi ani

Ce caracteristici noi primeste Windows Notepad dupa multi ani

Microsoft ofera aplicatiei sale Notepad pentru Windows un numar impresionant de caracteristici noi. Avand in vedere ca gigantul software nu a actualizat Notepad-ul de ani de zile, urmatorul update Windows 10 va include unele adaugiri foarte solicitate.

Multe lucruri s-au schimbat in Windows de-a lungul anilor, dar compania Microsoft nu a efectuat nicio modificare in aplicatia Windows Notepad. Utilizatorii au cerut imbunatatiri, iar Microsoft a ascultat in cele din urma de feedback-ul lor.

Compania a efectuat schimbari pentru aceasta aplicatie pentru prima data dupa mai multi ani. Aplicatia le va permite acum utilizatorilor sa caute si sa inlocuiasca automat expresii in text.

CITESTE SI:  Noul cip Huawei Kirin 970 are inteligenta artificiala incorporata

De asemenea, le va permite sa mareasca textul prin apasarea tastei Ctrl impreuna cu folosirea rotitei mouse-ului pentru a mari si micsora. S-a adaugat si suport suplimentar pentru terminarea randului, astfel incat in aplicatie sa fie acceptate sfarsiturile de randuri Unix/Linux si Macintosh.

Mai mult, cand utilizatorii au text selectat si deschid caseta de cautare, aceasta va insera automat in campul de cautare textul selectat. De asemenea, Microsoft adauga faptul ca a imbunatatit performanta pentru deschiderea de fisiere de dimensiuni mari in Notepad si ca acum accepta Ctrl + Backspace pentru a sterge cuvantul anterior.

CITESTE SI:  VIDEO: Un robot evolueaza cu succes construindu-si propriul "copil"

Tastele cu sageti acum deselecteaza corect mai intai, iar apoi muta cursorul. Mai mult, la salvarea unui fisier in Notepad, numarul de randuri si de coloane nu mai este resetat la 1.

Aceste imbunatatiri si caracteristici ale aplicatiei Notepad sunt parti integrante din Windows 10 Insider Preview Build 17713. Acestea vor fi lansate in urmatorul update major Windows 10 cu numele de cod Redstone 5 care se va lansa mai tarziu in acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *