fbpx

Ce capacitate va avea cea mai mare centrala de energie solara din lume, din Emiratele Arabe Unite

Ce capacitate va avea cea mai mare centrala de energie solara din lume, din Emiratele Arabe Unite

O noua centrala de energie solara va fi lansata in curand in regiunea Al Dhafra din capitala Abu Dhabi a Emiratelor Arabe Unite. De fapt, va fi cea mai mare centrala de acest tip din lume, iar capacitatea de generare a electricitatii va fi uriasa.

Emiratele Arabe Unite au tendinta de a construi cele mai mari lucruri. In Emirate exista cea mai inalta cladire din lume si cel mai mare mall din lume.

CITESTE SI:  De ce Huawei nu crede ca va primi sanctiuni de la Statele Unite

De asemenea, capitala Abu Dhabi a Emiratelor Arabe Unite e acum gazda unui proiect care are ca scop reducerea dependentei de combustibili fosili pentru generarea de energie.

Acolo a fost lansat cel mai mare proiect de energie solara din lume. Centrala de energie solara se numeste Noor Abu Dhabi. Se intampla ca acesta sa fie cel mai mare proiect individual de centrala de energie solara din lume.

Are o capacitate de varf de 1,18 gigawati, aproape dubla fata de capacitatea de 569MW a Solar Star, cea mai mare centrala de energie solara din Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce tara va primi o varianta 5G a smartphone-ului pliabil Samsung, probabil

Compania mentioneaza ca cele 3,2 milioane de panouri solare ale centralei Noor Abu Dhabi vor produce suficienta electricitate pentru 90.000 de oameni. De asemenea, va reduce emisiile CO2 cu 1 milion de tone metrice.

Emiratele Arabe Unite indica faptul ca acesta e echivalentul eliminarii a 200.000 de masini de pe sosele. Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite nu-si vor reduce total dependenta de combustibilii fosili prea curand.

CITESTE SI:  Compania care va crea o alternativa la cipul M1 al Apple

Este inca unul dintre furnizorii cheie de combustibili fosili la nivel global, dar acest proiect cu centrala este un pas in directia cea buna. Asta pentru ca intreaga lume trebuie sa-si intensifice utilizarea surselor de energie regenerabile pentru a reduce nevoia de ardere a combustibililor fosili pentru a genera electricitate pentru populatia planetei.