fbpx

Ce cantitate de electricitate produce acest reactor nuclear modular

Ce cantitate de electricitate produce acest reactor nuclear modular

O anumita companie a anuntat ca a creat un reactor nuclear modular, pentru a-l oferi companiilor energetice pentru a genera electricitate pentru clientii lor. E clar ca acest reactor nuclear modular este diferit de o centrala energetica obisnuita.

Energia nucleara este inca utilizata la scara larga in o parte dintre tari, dar nu e neaparat cea mai sigura forma de generare de electricitate. Au avut loc in trecut unele incidente care ar trebui sa fie alarmante si sa ne indice ca ar trebui sa folosim alternative mai sigure si mai ecologice de generare de electricitate.

CITESTE SI:  Alti mii de roboti la Walmart. La ce vor fi folositi

Cu toate acestea, pana cand se va intampla acest lucru, o companie denumita NuScale a creat ceea ce poate fi primul reactor nuclear modular din lume care a obtinut o certificare de proiectare de la Comisia de Reglementare Nucleara din SUA.

Acest lucru inseamna ca acest dispozitiv a indeplinit toate cerintele de siguranta necesare si ca poate fi folosit in diverse proiecte legate de electricitate. Deci, de ce acesta este diferit?

CITESTE SI:  Un barbat a fost arestat pentru ca i-a deranjat pe pompieri pilotand o drona deasupra unui incendiu

In primul rand, are dimensiuni mai mici decat o centrala fizica. Masoara 23 de metri pe 5 metri si este capabil sa produca 50 de megawati de electricitate.

Datorita naturii sale modulare, este mai portabil si mai simplu de implementat. In ceea ce priveste functionarea, functioneaza ca un reactor nuclear obisnuit.

Cu toate acestea, foloseste un sistem de racire pasiv care nu se va baza pe pompe sau pe piese in miscare, iar acest lucru asigura ca poate continua sa functioneze in siguranta.

CITESTE SI:  Companii tehnologice gigant sprijina Apple in procesul cu Qualcomm, dar nu din motive altruiste

Nu e clar exact cand va fi implementat un astfel de reactor nuclear modular pentru generarea de electricitate, dar NuScale isi propune sa le implementeze pana la mijlocul anilor 2020. Ce parere ai? Crezi ca acest reactor nuclear modular va fi unul ravnit de companiile de electricitate?