fbpx

Ce califica proprietarul TikTok sa dezvolte un smartphone

Ce califica proprietarul TikTok sa dezvolte un smartphone

TikTok, o platforma de sharing video de varf in Asia, Statele Unite si alte parti ale lumii, a fost lansata in 2017 de ByteDance, pentru pietele din afara Chinei.

Proprietarul aplicatiei de partajare video TikTok, compania chineza ByteDance, are de gand sa inceapa sa dezvolte propriul smartphone, informeaza Financial Times citand surse. Compania chiar ar fi preluat un producator de smartphone-uri pentru asta, deci are ce-i trebuie pentru a dezvolta unul.

E posibil sa fi auzit de TikTok, o aplicatie care permite utilizatorilor sa se inregistreze cantand pe melodii, rostind dialoguri din filme si asa mai departe.

CITESTE SI:  Sa fi facut Samsung o miscare de neinteles cu Galaxy S6?

S-a spus recent ca compania din spatele TikTok dezvolta propriul rival pentru Spotify. O noua stire sustine ca ar putea chiar si sa dezvolve un smartphone.

The Financial Times informeaza ca ByteDance dezvolta propriul telefon. Dupa cum v-ati astepta, telefonul dezvoltat va veni cu multe aplicatii ByteDance preinstalate.

CITESTE SI:  De ce Huawei nu e sigura ce sistem de operare sa foloseasca pentru smartphone-urile sale

Printre acele aplicatii se numara, evident, Tik, agregatorul de stiri Jinri Toutiao si, cel mai probabil, serviciul de streaming muzical la care compania ar putea lucra.

Autorul mentioneaza ca CEO-ul ByteDance, Zhang Yiming, are un vis de a dezvolta un smartphone care vine cu aplicatiile companiei. E relevant sa mentionam ca ByteDance, compania cu sediul in Beijing care detine TikTok, a achizitionat un producator de telefoane denumit Smartisan acum cateva luni in urma.

CITESTE SI:  De ce serviciul Spotify a fost pe primul loc anul trecut

Acordul i-a oferit companiei care detine TikTok un portofoliu de brevete si chiar a angajat unii dintre angajatii Smartisan. Nu e clar acum ce piata va viza acest smartphone dezvoltat, cum va arata si ce specificatii ar putea avea.

Avand in vedere succesul celorlalte servicii ale TikTok si ByteDance in China si Asia, nu ar fi surprinzator daca Asia va ramane in prim plan cu aceasta noua initiativa.