Ce califica HMD Global pentru a-si extinde agresiv businessul de smartphone-uri Nokia

Ce califica HMD Global pentru a-si extinde agresiv businessul de smartphone-uri Nokia

HMD Global, caminul telefoanelor Nokia, a primit drept finantare o mare suma de bani. Ca sa recapitulam, Nokia nu mai produce telefoane – in 2016, compania finlandeza Nokia a ajutat la crearea unei noi entitati independente de afaceri denumita HMD Global a carei menire este dezvoltarea de smartphone-uri si telefoane simple cu brandul Nokia.

Multi dintre voi stiti foarte bine ca smartphone-urile Nokia sunt din nou disponibile pe piata, dar nu chiar aceasta companie finlandeza produce aceste dispozitive.

CITESTE SI:  De ce Valve va lansa Steam in China oficial

Este vorba de fapt despre o alta companie finlandeza denumita HMD Global care a primit dreptul de folosire a brandului Nokia emblematic si care creeaza acum aceste smartphone-uri si telefoane simple.

Compania a primit finantare proaspata in valoare de 100 de milioane de dolari care o califica pentru a-si extinde agresiv businessul de smartphone-uri. HMD Global a aparut in 2016 pentru a dezvolta si vinde smartphone-uri si telefoane simple sub brandul Nokia.

Telefoanele sunt produse de FIH Mobile care este o filiala a Foxconn (una dintre cele mai mari companii de productie prin contract din lume). HMD Global a inregistrat un succes considerabil in ultimul an.

CITESTE SI:  Care-i cel mai bun procesor de gaming din lume, conform Intel

A lansat peste 6 smartphone-uri si mai multe telefoane simple. Compania a declarat ca a vandut peste 70 de milioane de dispozitive pana la sfarsitului lunii decembrie a anului 2017.

Compania HMD Global a acumulat 100 de milioane de dolari intr-o noua runda de finantare din partea investitorilor printre care se numara firma elvetiana Ginko Ventures. Acum are statutul ravnit de “unicorn” (statut folosit pentru companiile care valoreaza peste 1 miliard de dolari).

CITESTE SI:  My Book Duo este sistemul de stocare de 20TB al Western Digital

Finantarea de 100 de milioane de dolari ii va permite companiei HMD Global sa efectueze investitii strategice pentru a-si mari si mai mult businessul de smartphone-uri si pentru a-si extinde agresiv linia de productie pe parcursul acestui an si in anii urmatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *