fbpx

Ce bug iMessage grav care defecta iPhone-urile a gasit Google

Ce bug iMessage grav care defecta iPhone-urile a gasit Google

Pentru o caracteristica care exista de mult timp, ai crede ca compania Apple din Cupertino a rezolvat orice problema la platforma sa iMessage. Dar, conform unei postari recente de cercetatoarea Natalie Silvanovich de la Google (Project Zero), s-a descoperit un bug grav in iMessage care putea defecta iPhone-urile.

Conform cercetatoarei Google: “Pe un Mac, acest bug poate cauza crash, iar apoi totul revine la normal. Dar, pe un iPhone, acest cod este in Springboard (aplicatia standard care gestioneaza ecranul de start pe iOS). Primind acest mesaj, Springboard va da crash de repetate ori, acest lucru determinand ca interfata grafica sa nu mai poata fi afisata, iar iPhone-ul va inceta sa raspunda la comenzi. Aceasta problema ramane chiar si dupa un hard reset si determina ca smartphone-ul sa fie inutilizabil de indata ce acesta e pornit si cu ecranul deblocat. Singura modalitate pe care am putut-o gasi pentru a repara smartphone-ul a fost sa-l repornesc in recovery mode si sa realizez o restaurare. Dar acest lucru cauzeaza pierderea datelor actuale”.

CITESTE SI:  Sondaj: Aproape doua treimi dintre americani detin un produs Apple
CITESTE SI:  Modul in care Facebook va monitoriza raspandirea noului coronavirus

Cu toate acestea, vestea buna este ca acest bug grav iMessage – descoperit de Google si care defecteaza iPhone-urile – a fost reparat in iOS 12.3, ceea ce inseamna ca, daca ti-ai actualizat smartphone-ul la iOS 12.3 sau mai nou, ar trebui sa fii in siguranta.

Cei care inca nu si-au actualizat iPhone-urile, acum ar fi un moment bun sa se asigure ca iPhone-urile lor ruleaza cel mai recent update de la Apple care repara acel bug grav din iMessage care defecteaza smartphone-urile Apple si care a fost descoperit de Google.

CITESTE SI:  Placa grafica care ar putea deveni piesa LEGO

Aceasta nu e prima data cand un bug a fost descoperit in iMessage. De exemplu, in 2015, a existat un bug care determina iPhone-ul sa dea crash incontinuu.

De asemenea, a mai existat un bug descoperit in 2018 care, atunci cand utilizatorii trimiteau un caracter ciudat prin iMessage, acest lucru provoca aplicatia iMessage sa dea crash.