fbpx

Ce bug a avut Instagram din cauza caruia ti se putea fura parola

Ce bug a avut Instagram din cauza caruia ti se putea fura parola

Conform publicatiei The Information, Instagram a avut un bug de securitate serios. In timp ce Facebook a avut recent o problema mult mai grava legata de instrumentul sau “View As” care a fost exploatat in mod activ de… cineva, bug-ul nou este legat de instrumentul care permite utilizatorilor Instagram sa descarce o copie a datelor lor.

Mai devreme in acest an, Instagram a lansat o noua caracteristica care le permite utilizatorilor sa isi descarce datele. Practic, ideea din spatele acestei functii este de a le permite utilizatorilor sa descarce toate datele pe care le-au publicat pe Instagram, cum ar fi fotografii, clipuri video, informatii de profil si multe altele.

CITESTE SI:  De ce compania Google a fost data acum in judecata

Poti folosi aceasta functie ca un instrument de backup in cazul in care contul tau este spart sau furat. Cu toate acestea, se pare ca, conform unei stiri de The Information, ar putea exista un bug de securitate care ar putea expune parolele utilizatorilor.

Se pare ca atunci cand unii utilizatori folosesc functia, parolele conturilor lor sunt trimise in format text simplu in link din cauza bug-ului, ceea ce este o problema uriasa, avand in vedere ca atacatorii ar putea afla astfel parolele.

CITESTE SI:  iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

Cu toate acestea, vestea buna este ca, conform celor de la Instagram, acestia au spus celor de la The Information ca acest bug care dezvaluie parole a afectat doar un numar mic de oameni.

Dar si asa bug-ul poate fi totusi o problema daca acei utilizatori Instagram au folosit un PC folosit la comun, pentru ca persoana care a folosit PC-ul dupa ar putea recupera acele informatii din cauza expunerii parolei.

CITESTE SI:  Cum a folosit Taylor Swift recunoasterea faciala la un concert

Daca nu ai primit nicio notificare sau mesaj de la Instagram cu privire la bug care expune parole, inseamna ca contul tau ar trebui sa fie in siguranta. Cu toate acestea, daca nu vrei sa-ti asumi riscul, atunci schimbarea parolei si activarea autentificarii in doi pasi s-ar putea sa nu fie o idee rea.