fbpx

Ce bresa de securitate a afectat unele dintre conturile Outlook.com

Ce bresa de securitate a afectat unele dintre conturile Outlook.com

Microsoft a inceput sa notifice anumiti clienti Outlook.com ca au fost victimele atacatorilor cibernetici care au folosit o bresa de securitate. Iar asta timp de luni de zile in acest an.

Gigantul software a descoperit ca bresa de securitate a fost folosita in perioada 1 ianuarie – 28 martie 2019. In aceasta perioada, atacatorii au primit acces neautorizat la unele dintre informatiile conturilor Outlook.com.

Microsoft a dezvaluit ca atacatorii cibernetici au putut accesa cateva conturi Outlook.com timp de cateva luni mai devreme in acest an. Compania a descoperit ca au fost compromise informatiile de autentificare ale unui agent de asistenta Outlook.com, ceea ce a oferit acces neautorizat la unele conturi in perioada 1 ianuarie – 28 martie 2019.

CITESTE SI:  Ce bonus va oferi Amazon angajatilor sai din SUA

Microsoft a confirmat ca atacatorii au putut vedea adresele de e-mail ale conturilor, subiectele e-mailurilor si numele dosarelor. Compania nu a detaliat precis cat de multi utilizatori au fost afectati de aceasta bresa de securitate si cine sunt atacatorii implicati.

CITESTE SI:  Ingrijorarile legate de sistemul de urmarire a contactilor al Apple si Google pentru coronavirusul Wuhan

“Datele noastre indica faptul ca informatiile legate de cont (dar nu si continutul e-mailurilor) au putut fi vazute, dar Microsoft nu are niciun indiciu cu privire la motivul pentru care au fost vazute si cum au fost vazute”, spune compania intr-un e-mail trimis utilizatorilor afectati.

Bresa de securitate nu a permis atacatorilor sa fure informatii de autentificare sau si alte informatii personale. Dar, pentru prudenta, compania le recomanda utilizatorilor sa-si schimbe parolele Outlook.com.

CITESTE SI:  Urmatorul cip Qualcomm va fi produs de catre Samsung [zvon]

Microsoft adauga faptul ca echipele sale de securitate interna si de confidentialitate efectueaza o investigatie cu privire la conturile Outlook.com. De asemenea, mai spune ca isi imbunatateste si mai mult sistemele si procesele pentru a se asigura ca nu se va mai intampla asa ceva in viitor.