fbpx

Ce beneficii are modul intunecat pentru smartphone-urile Android

Ce beneficii are modul intunecat pentru smartphone-urile Android

Stim de foarte mult timp ca modul intunecat are o serie de beneficii pe smartphone-urile Android, dar si pe iPhone-uri. Dupa cum indica SlashGear, compania Google a reiterat acest lucru in cadrul evenimentului Android Dev Summit de acum ceva timp.

Vedem din ce in ce mai multe companii cum implementeaza modul intunecat in aplicatiile lor de smartphone. Exista motive evidente pentru acest lucru, cum ar fi reducerea presiunii aplicatiei asupra ochilor in timpul noptii si oferirea utilizatorilor de smartphone-uri mai multor optiuni si unei mai mari flexibilitati in privinta aspectului unei aplicatii.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Xiaomi nu este gata pentru Statele Unite

Dupa cum se pare, modul intunecat este bun si pentru prelungirea autonomiei bateriei smartphone-urilor. In cadrul Android Dev Summit, pare ca Google a confirmat ca dark mode este mai bun pentru autonomia generala a bateriei pe smartphone-urile Android.

Compania a prezentat un diapozitiv de prezentare in care o aplicatie de smartphone in modul intunecat si cu luminozitatea setata la maximum consuma mai putina energie decat o aplicatie care foloseste mult alb in designul sau.

CITESTE SI:  Xiaomi Mi 5s si Xiaomi Mi 5s Plus au fost oficial lansate

Ceea ce este ironic, dupa cum au subliniat multi, este ca aplicatiile Google tind sa aiba mult alb, dar intre timp YouTube si Android Messages au primit optiunea de a activa modul intunecat si presupunem ca este un inceput bun.

Au circulat informatii in trecut care indicau ca Android ar putea primi un mod intunecat la nivel de sistem, dar, din motive necunoscute, se pare ca Google a amanat constant o astfel de caracteristica.

CITESTE SI:  Nintendo infirma zvonurile privind consola sa de jocuri Android

Poate ca noile constatari vor determina Google sa implementeze caracteristica. Dar daca doresti acum sa prelungesti cat mai mult autonomia bateriei pe smartphone-ul tau Android, atunci ar trebui sa iei in considerare folosirea modului intunecat pe aplicatiile tale cat de mult este posibil.