fbpx

Ce avertizare de securitate a oferit Samsung pentru cei cu smart TV-uri

Ce avertizare de securitate a oferit Samsung pentru cei cu smart TV-uri

Samsung a oferit un sfat si o avertizare de securitate pentru utilizatorii de smart TV-uri de la aceasta companie. Compania din Coreea de Sud a oferit sfatul si avertizarea printr-un tweet postat pe Twitter care a fost ulterior sters. Acest tweet a provocat multe intrebari printre utilizatorii acestor dispozitive.

De parca ingrijorarea ca smartphone-urile si PC-urile noastre pot fi infectate cu malware nu era suficienta, se pare ca Samsung a crescut acea ingrijorare legate de securitate.

Compania a oferit o avertizare de securitate recent. Intr-un tweet acum sters, Samsung a avertizat proprietarii de smart TV-uri QLED ca ar trebui sa-si scaneze TV-urile in mod regulat pentru malware, mai ales daca acestea sunt conectate la WiFi.

CITESTE SI:  Asa arata ambitiile orasului inteligent din Coreea de Sud

Tweet-ul de avertizare al Samsung, asa cum am spus, a fost intre timp sters, dar nu inainte ca multi sa se intrebe de ce tweet-ul a aparut. A fost raspunsul la o anumita amenintare care vizeaza in mod special smart TV-urile QLED?

CITESTE SI:  ZTE Nubia Z9 Max si ZTE Nubia Z9 mini au fost anuntate oficial

Sau compania sud-coreeana Samsung l-a postat ca masura de precautie pentru ca toata lumea sa fie in siguranta in caz de ceva? Acestea fiind spuse, nu ar fi o exagerare sa credem ca smart TV-urile ar putea fi compromise din punctul de vedere al securitatii.

The Verge citeaza un articol extern care a dezvaluit ca CIA a dezvoltat un soft care ar putea transforma un smart TV de la compania Samsung intr-un dispozitiv de ascultare.

CITESTE SI:  De ce un tanar australian a spart reteaua Apple

Daca mai iei in calcul si vulnerabilitatea descoperita de un cercetator de securitate, iti poti da seama ca securitatea televizoarelor inteligente Samsung si de la alti producatori ar trebui sa merite ceva interes.

Acestea fiind spuse, acest lucru serveste ca o avertizare ca, desi smart TV-urile sunt utile, poate ca beneficiile acestor dispozitive nu cantaresc mai mult decat unele dintre potentialele probleme de securitate si confidentialitate asociate.

Facebook