Ce avantaje au bancomatele Bitcoin din New York fata de schimburile online

Ce avantaje au bancomatele Bitcoin din New York fata de schimburile online

Cetatenii din New York vor putea folosi propriile smartphone-uri pentru a cumpara sau vinde moneda virtuala Bitcoin in schimbul banilor cash, la chioscuri care arata ca bancomatele, in statul New York.

Departamentul de Servicii Financiare al statului New York (NYDFS) a emis prima sa licenta pentru bancomate pentru moneda virtuala Bitcoin. Acest lucru le va permite locuitorilor sa cumpere si sa vanda moneda virtuala Bitcoin in schimbul banilor cash la chioscuri care arata ca ATM-uri, folosind smartphone-urile lor.

Licenta a fost acordata pentru Coinsource, operatorul de bancomate pentru moneda virtuala Bitcoin care deja are in jur de 40 de chioscuri in statul New York, cu licenta provizorie.

CITESTE SI:  O companie elvetiana creeaza cerneala de tatuaje folosind biomaterial uman

Chioscurile Coinsource sunt raspandite in prezent in New York City si in comitatele Westchester si Nassau din statul New York. Acele chioscuri permit utilizatorilor sa introduca bani cash si sa cumpere Bitcoin, moneda virtuala care poate fi apoi stocata pe portofelul lor mobil.

Utilizatorii pot folosi aceste bancomate si pentru a vinde moneda virtuala Bitcoin in schimbul banilor cash, prin simpla scanare a portofelului mobil la chioscuri.

CITESTE SI:  Si motorul de cautare Bing va favoriza site-urile mobile-friendly

Compania a fost fondata in 2015 si a implementat aceste chioscuri in Statele Unite. Are in prezent peste 200 de bancomate care functioneaza in 19 state americane.

De asemenea, are bancomate si in Districtul Columbia. Cererea initiala pentru aceasta licenta a fost depusa in 2015 si, in urma unei mari sarguinte din partea celor de la NYDFS, compania a primit o licenta completa pentru a opera bancomatele sale pentru moneda virtuala Bitcoin in stat.

Se spune ca majoritatea clientilor din New York care folosesc acele aparate se bazeaza pe acestea ca alternativa la schimburile online care nu numai ca necesita mai multe cunostinte tehnice, dar au si taxe mari, intarzieri ale tranzactiilor si asistenta limitata pentru clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *