fbpx

Ce avantaje are primul SSD de 32TB in forma de rigla al Intel

Ce avantaje are primul SSD de 32TB in forma de rigla al Inte

Compania Intel a inventat o noua forma pentru SSD-uri: “rigla”. Acestea constau in dispozitive cu o lungime de 30cm. Aceasta companie descrie acest dispozitiv de 32TB ca fiind cel mai dens Solid State Drive.

Intel a dezvaluit ceea ce compania pretinde a fi cel mai dens si silentios SSD din lume si are 32TB. Solid State Drive-urile exista de ceva vreme, iar forma pe care se bazeaza acestea noi nu numai ca este unica, dar ii si permite companiei Intel sa inghesuie un spatiu absurd de mare de stocare intr-un dispozitiv care are dimensiunea unei rigle de 30 de centimetri.

CITESTE SI:  De ce panourile solare Tesla ar putea fi mult mai ieftine

Primul SSD in forma de rigla al Intel are un spatiu de stocare de 32TB. Este cel mai dens dispozitiv pe care Intel l-a construit vreodata. Acesta a fost fabricat folosind tehnologia 3D NAND a companiei care stocheaza celulele de memorie deasupra altora in straturi extrem de subtiri.

Forma de rigla a Intel a fost prezentata prima data anul trecut. Aceasta a fost dezvoltata cu scopul de a oferi cat mai mult spatiu de stocare este posibil, asigurand in acelasi timp o eficienta termica optima. Aceasta forma este destinata serverelor.

CITESTE SI:  Cum ajuta AI armata americana la repararea autovehiculelor

Centrele de date inlocuiesc rapid hard disk-urile care au nevoie de sisteme de racire scumpe pentru a mentine buna functionare, iar compania urmareste sa castige aceasta piata cu SSD-ul sau de 32TB.

SSD-urile de 32TB in forma de rigla pot fi aliniate cate 32 unul langa altul in centrele de date pentru a avea un spatiu de stocare de un petabyte intr-un singur slot pentru servere.

CITESTE SI:  Foxconn ii opreste pe elevii stagiari sa lucreze ilegal peste program pentru iPhone X

Comparativ cu SSD-urile conventionale, Solid State Drive-ul de 32TB in forma de rigla are nevoie de jumatate din fluxul de aer pentru a se raci, potrivit Intel. Prin comparatie cu hard disk-urile, SSD-ul de 32TB in forma de rigla are nevoie de doar o zecime din energie si de doar o 20-ime din spatiu.