fbpx

Ce avantaje ar avea Google Play Store cu abonament

Ce avantaje ar avea Google Play Store cu abonament

Se spune ca Google lucreaza la un serviciu de abonament pentru Google Play Store. Conform unor dovezi convingatoare descoperite, Google Play Store ar putea lansa in curand un serviciu de abonament denumit “Play Pass” care ofera utilizatorilor aplicatii si jocuri negratuite, in schimbul unei taxe lunare.

Chiar in acest moment, modelul utilizat pentru achizitionarea de filme, muzica si aplicatii digitale se bazeaza in mare parte pe un sistem in care platiti pentru ceea ce doriti.

Cu toate acestea, am inceput sa vedem o trecere catre serviciile de abonament in care platiti o taxa lunara fixa in schimbul accesului nelimitat la muzica si filme.

CITESTE SI:  Cum elimini anunturile pe care poate le-ai primit pe smartphone-ul Huawei, in ecranul de blocare

Se pare ca Google s-ar putea indrepta catre un astfel de sistem. Sau cel putin asa pare conform celor de la XDA care au descoperit ceva denumit “Play Pass”.

Bazandu-ne pe acest nume care a fost descoperit, se pare ca Google ar putea cocheta cu ideea crearii unui serviciu de abonament pentru Google Play Store care le va oferi utilizatorilor acces la anumite aplicatii si jocuri premium in schimbul unei taxe lunare fixe.

CITESTE SI:  Unei femei din China i s-a blocat iPhone-ul timp de 47 de ani

Nu este clar cum functioneaza acest lucru si cine determina ce aplicatii vor fi parte din acest abonament Play Store, dar nu este surprinzator ca acest lucru este luat in considerare.

Am vazut cum companii precum Microsoft si Adobe folosesc cu succes abonamente. In plus, Apple ii incurajeaza pe dezvoltatorii de aplicatii sa adopte un model de abonament.

Un astfel de model este mai sustenabil pentru toata lumea, deoarece un flux constant de venituri ar stimula dezvoltatorii sa-si mentina aplicatiile actualizate cu noi caracteristici.

CITESTE SI:  HBO le-a oferit hackerilor 250.000 de dolari pentru a nu mai publica continut

De asemenea, se asigura ca companii ca Apple si Google primesc in mod constat o parte din veniturile din abonamente. Mai mult, vor beneficia si utilizatorii care pot sta linistiti stiind ca vor primi update-uri constante. Cum am spus, ramane de vazut cum are de gand exact Google sa implementeze un astfel de sistem pentru Play Store. Va trebui sa asteptam si sa vedem ce se va intampla cu Play Store.