fbpx
Ce-au semnat Microsoft si IBM la Vatican

Ce-au semnat Microsoft si IBM la Vatican

Companiile de tehnologie IBM si Microsoft cu sediul in Statele Unite au semnat ceva anume la Vatican, mai exact presedintele Microsoft si vicepresedintele IBM au semnat. Cei de la Vatican spera ca si alte companii de tehnologie se vor alatura acestei initiative. Dar nu numai companiile de tehnologie, ci si ONG-urile si guvernele.

IBM si Microsoft au semnat “Apelul Romei pentru Etica AI” al Vaticanului, un angajament de dezvoltare a AI intr-un mod in care toti oamenii si intreaga planeta sa fie mentinuti in siguranta, relateaza Financial Times.

CITESTE SI:  De ce parlamentarii Statelor Unite vor ca Google sa-si reconsidere legaturile cu Huawei

Presedintele Microsoft (Brad Smith) si vicepresedintele IBM (John Kelly) sunt printre primii lideri tehnologici la nivel mondial care au semnat documentul.

Promisiunea, prezentata acum scurt timp Papei Francisc, solicita ca AI sa asigure drepturile tuturor oamenilor si s-au cerut noi reglementari in domenii precum recunoasterea faciala.

Se mai solicita liderilor tehnologici umanizarea tehnologiei si nu tehnologizarea umanitatii, transmite Novena News. “Vaticanul nu este un expert in tehnologie, ci in valori”, a declarat Francesca Rossi – care se ocupa de etica AI in cadrul IBM – intr-un comunicat.

CITESTE SI:  Cum o mare echipa de jucatori DotA 2 a fost invinsa de AI

“Colaborarea are drept scop sa permita Vaticanului si intregii societati sa inteleaga cum sa foloseasca aceasta tehnologie cu aceste valori”. Angajamentul exprimat prin faptul ca companiile au semnat este parte dintr-o initiativa mai larga despre etica AI condusa de Academia Pontificala pentru Viata de la Vatican.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum le permite Toyota robotilor sa gandeasca pe cont propriu

Academia spera ca guvernele, ONG-urile, liderii industriei si alte asociatii se vor alatura “Apelului Romei pentru Etica AI” si ca vor semna, la fel ca companiile IBM si Microsoft din Statele Unite.

Nu e clar ce inseamna asta pe termen lung, dar aceasta e o miscare simbolica interesanta, deoarece companiile Microsoft si IBM au semnat la Vatican ca se angajeaza sa realizeze AI etica.