fbpx

Ce atacatori cibernetici se pretind McAfee pentru a viza alegerile din SUA

Ce atacatori cibernetici se pretind McAfee pentru a viza alegerile din SUA

Compania Google din Statele Unite a dezvaluit ca un grup de atacatori cibernetici sponsorizati de un anumit stat incearca sa influenteze rezultatul alegerilor din 2020 din SUA, iar asta prin faptul ca se pretind a fi McAfee.

Google a dezvaluit in iunie ca atacatori cibernetici sponsorizati de state vizeaza alegerile din 2020 din SUA, iar acum compania prezinta modalitatile pe care acesti hackeri le-au folosit.

APT31, un grup de atacatori cibernetici cu conexiuni cu China, s-a pretins ca este McAfee (softul antivirus, nu fondatorul) in incercarea de a-i insela pe cei din staffurile de campanie sa instaleze malware.

CITESTE SI:  Google anunta Android N Developer Preview

Desi acel soft era o copie a antivirusului McAfee reala stocata pe GitHub, pe langa antivirusul McAfee se instala si malware. Daca atacatorii cibernetici au sorti de izbanda, hack-ul ar permite instrusilor sa execute comenzi arbitrare, dar si sa transfere fisiere.

Cercetatorii din SUA sustin ca China are o retea de spam care incearca sa influenteze alegerile din SUA prin clipuri video de pe YouTube. Google sustine ca a inchis acea retea si ca a eliminat peste 3000 de canale de YouTube.

CITESTE SI:  Ce date necriptate s-au recuperat dintr-o masina distrusa de la Tesla

Nu au existat campanii de influenta semnificative pe platformele sale care sa vizeze alegerile din SUA, a precizat Google. Compania Google a indicat de asemenea ca exista grupuri nord-coreene de atacatori cibernetici care incearca sa pericliteze cercetarile COVID-19 si firmele farmaceutice prin phishing si malware.

CITESTE SI:  Ce noi jocuri Google Assistant poti juca pe ecranele inteligente

Si hack-urile care au ca scop aflarea datelor de autentificare au jucat un rol, a adaugat compania Google din SUA. Acestea nu sunt foarte frecvente din partea grupurilor de atacatori cibernetici sponsorizati de state, dar compania Google din SUA a indicat catre un hack DDoS din 2017 care a ilustrat riscurile. Google a trebuit sa suporte un hack folosind o latime de banda de 2,5Tbps raspandita intre mai multi furnizori de internet chinezi.