fbpx

Ce astronomi ar fi observat nasterea unei noi planete pentru prima data in istorie

Ce astronomi ar fi observat nasterea unei noi planete pentru prima data

Conform unei noi stiri, s-ar putea ca anumiti astronomi au observat pentru prima data in istoria omenirii nasterea unei noi planete. Pentru asta au fost folosit un telescop extrem de capabil.

Cum s-a format Universul? Aceasta este o intrebare in legatura cu care multi sunt fara indoiala curiosi. Corpurile ceresti apar brusc? Sau au fost mereu acolo?

Ei bine, datorita observatiilor recente realizate cu un telescop al Observatorului European de Sud, astronomii de acolo si-au format o idee mai clara.

CITESTE SI:  Cum e cel mai rapid hub USB din lume al Sony

In observatia lor, aflam ca astronomii au asistat la nasterea unei noi planete, pentru prima data in istoria omenirii. Imaginile surprinse de telescop arata un vartej de praf si gaz in jurul AB Aurigae care este localizata la 520 de ani-lumina distanta de Pamant, in constelatia Auriga.

Potrivit astronomilor, aceste tipuri de spirale de praf si gaz indica faptul ca exista un corp ceresc nou care cauzeaza o pertubare. De aici spiralele de praf si gaz.

CITESTE SI:  Cum ar putea Twitter descoperi originile noului coronavirus

Chiar in centrul spiralei, exista exista o “perturbare”. Acolo cred oamenii de stiinta ca se formeaza planeta. Rezultatele astronomilor de la Observatorul European de Sud au fost publicate intr-un studiu in Astronomy & Astrophysics.

Conform coautoarei Anne Dutrey: “Perturbarea este de asteptat pentru formarea unor modele de planeta. Corespunde conexiunii a doua spirale – una fiind indreptata spre interiorul orbitei corpului ceresc, iar cealalta extinzandu-se spre exterior – iar acestea se alatura la locatia planetei. Acestea permit gazului si prafului de pe disc sa se acumuleze pe corpul ceresc pe care il formeaza si sa-i extinda dimensiunea”.

CITESTE SI:  O galaxie de 300 de milioane de ori mai stralucitoare decat Soarele

Ce parere ai despre aceste noi descoperiri ale astronomilor? Crezi ca chiar au observat nasterea unei noi planete?