fbpx

Ce-ar putea castiga Apple daca investeste in iHeartRadio

Ce-ar putea castiga Apple daca investeste in iHeartRadio

iHeartMedia, cea mai mare companie de radio din Statele Unite, analizeaza investitii de la mai multe companii, inclusiv de la Apple, inainte de a aplica un plan de reorganizare cu instanta de faliment, informeaza Financial Times. Compania uriasa de radio are datorii mari de 20 de miliarde de dolari si a depus in martie o cerere de protectie impotriva falimentului.

Cea mai mare companie de radio din Statele Unite, iHeartMedia, intampina dificultati. Are datorii de 20 de miliarde de dolari si a aplicat pentru protectie impotriva falimentului in luna martie.

CITESTE SI:  Ce pret are drona 4K Parrot Anafi mica si pliabila

Compania a explorat posibilitatea de a obtine investitii de la mai multe companii, dintre care una se spune ca este Apple. Aceasta vrea sa creeze un acord de investitie inainte de a aplica un plan de reorganizare cu instanta de faliment.

Financial Times informeaza ca compania din Cupertino este una dintre companiile care are in vedere o investitie in iHeartMedia. Compania din urma ar putea fi dispusa sa se desparta de un pachet de actiuni in schimbul a catorva milioane de dolari.

CITESTE SI:  VIDEO: Un drop test cu iPhone X arata ca ar trebui sa investiti intr-o carcasa de protectie

O sursa a spus autorului stirii ca un acord dintre cele doua companii ar putea fi un parteneriat de marketing, in loc de o investitie de la Apple in iHeartMedia.

In cazul in care cele doua companii ajung la un acord, acest lucru ar putea permite postului de radio Beats 1 al Apple Music sa fie distribuit si mai mult.

Beats 1 este in prezent disponibil numai prin iTunes si prin aplicatiile Apple Music. Daca postul de radio al companiei din Cupertino ajunge in cadrul iHeartRadio, este posibil ca numarul de utilizatori al Apple Music va creste semnificativ.

CITESTE SI:  O firma de avocatura din Canada lanseaza un asistent cu inteligenta artificiala pentru a ajuta la emigrare

iHeartRadio este o forta dominanta in industria de radio, in ciuda dificultatilor sale. Are peste 850 de statii si o influenta considerabila cu evenimente precum iHeartRadio Music Awards. Compania inca nu a comentat presupusul acord de investitie cu Apple si nici compania din Cupertino.