fbpx

Ce aplicatii va putea controla Alexa, asistentul virtual al Amazon

Ce aplicatii va putea controla Alexa, asistentul virtual al Amazon

Alexa este asistentul virtual al companiei Amazon din Statele Unite. Acesta este disponibil pe boxe inteligente si pe o varietate de alte dispozitive. Mai nou, compania Amazon din Statele Unite s-a decis sa permita lui Alexa sa poata controla anumite aplicatii, lucruri de care sunt in stare deja Siri si Google Assistant.

iPhone-urile de la compania Apple din Statele Unite si dispozitivele Android de la compania americana Google vin cu asistenti virtuali proprii, adica Siri si Google Assistant.

CITESTE SI:  Un astrofotograf a folosit Game Boy Camera pentru a fotografia Luna si planeta Jupiter

Unul dintre avantajele asistentilor virtuali nativi este ca acestia sunt profund integrati in sistemul de operare, astfel fiind capabili de lucruri de care cei terti nu sunt capabili.

Cu toate acestea, se pare ca in curand asistentul virtual al companiei americane Amazon va putea controla aplicatiile iOS si Android, Amazon anuntand Alexa for Apps.

Aceasta este o noua caracteristica care practic permite asistentului virtual sa aiba acces mai profund la aplicatiile iOS si Android, utilizatorii care prefera Alexa putand acum lansa si controla aceste softuri intr-o anumita masura.

CITESTE SI:  Cum a fost optimizat YouTube pentru tablete

Potrivit companiei americane Amazon: “Cu Alexa for Apps, clientii care fac solicitari folosind aplicatia Alexa, smartphone-urile care incorporeaza acest asistent virtual sau accesoriile mobile precum Echo Buds, isi pot folosi vocea pentru a interactiona cu aplicatiile mobile. Poti folosi vocea pentru a cauta mai eficient, pentru a vizualiza mai simplu informatii si pentru a accesa anumite functionalitati in aplicatia ta”.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care 90% dintre clienti aleg Apple Watch Series 1, nu Series 3

Trebuie mentionat ca Siri si Google Assistant sunt deja in stare de aceste lucruri pentru utilizatorii lor, iar dezvoltatorii trebuie sa integreze asistentul Alexa al companiei Amazon din SUA in aplicatiile lor pe care le dezvolta. Acestea sunt obstacolele pe care Amazon trebuie sa le depaseasca, dar macar utilizatorii vor avea o varietate mai larga de optiuni.