Ce aplicatii iOS de top iti monetizeaza datele de locatie

Ce aplicatii iOS de top iti monetizeaza datele de locatie

O noua cercetare afirma ca peste 20 de aplicatii iOS de top, printre care unele meteo si fitness, contin cod care impartaseste pe ascuns datele de locatie ale utilizatorilor si alte informatii firmelor care monetizeaza aceste date.

Topurile App Store ale Apple sunt o modalitate grozava de a vedea ce foloseste toata lumea in acest moment si care sunt unele dintre cele mai populare aplicatii iOS.

Acum, din pacate pentru unele dintre aceste aplicatii iOS, se pare ca nu toate sunt in regula. Intr-o stire distribuita de 9to5Mac, aflam ca unele dintre softurile iOS de top practic iti monetizeaza datele de locatie.

CITESTE SI:  VIDEO: Musical.ly nu mai este. In ce aplicatie s-a transformat

Stirea de la GuardianApp – care apartine de Sudo Security Group si care e condusa de cercetatorul in domeniul securitatii Will Strafach – sustine ca aceste softuri de top care impartasesc informatii de locatie variaza in privinta functionalitatii.

Unele sunt aplicatii iOS de top pentru vreme, in timp ce altele sunt pentru fitness. Se pare ca s-a descoperit ca, in cadrul acestor aplicatii, exista coduri care impartasesc pe ascuns locatia utilizatorilor unor firme terte de date care monetizeaza datele de locatie.

Avand in vedere ca utilizatorii trebuie sa-si ofere in mod explicit permisiunea pentru ca aplicatiile iOS sa le impartaseasca datele de locatie, acestea se pot practic ascunde in spatele acelor permisiuni, sub pretextul oferirii de informatii meteo sau pentru a-i ajuta pe utilizatori sa-si monitorizeze exercitiile fizice.

CITESTE SI:  Facebook promite sa stearga clipurile video pe care nu le-ai postat niciodata

Cei care sunt ingrijorati cu privire la posibilitatea de a avea una dintre aceste aplicatii iOS de top instalata, pot intra pe site-ul GuardianApp care detaliaza constatarile sale si enumera softurile despre care s-a descoperit ca monetizeaza datele de locatie. De asemenea, ofera cateva sfaturi cu privire la cum pot proceda utilizatorii pentru a incerca sa limiteze aceasta urmarire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *