Ce aplicatie din smartphone-urile Alcatel contine malware

Ce aplicatie din smartphone-urile Alcatel contine malware

O aplicatie preinstalata pe smartphone-urile Alcatel contine malware care aboneaza pe ascuns utilizatorii la numere de telefon premium. Aceasta a fost dezvoltata de TCL Corporation, o companie chineza de electronice care detine brandurile Alcatel, BlackBerry si Palm.

Evitarea malware-ului pe smartphone-urile si PC-urile noastre e destul de usoara. Trebuie doar sa nu instalati aplicatii si sa nu vizitati site-uri care genereaza anumite sunete suspecte.

E adevarat ca asta nu e o garantie ca nu veti fi infectati, dar de obicei aceste masuri de precautie pot ajuta. Din pacate pentru proprietari de anumite smartphone-uri Alcatel, telefoanele lor vin practic cu malware preinstalat.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony Xperia XZ3 ar putea avea un numar mare de camere

Asta conform unei stiri de ZDNet care a obtinut informatii de la firma britanica Upstream de securitate mobila. ZDNet a aflat de la Upstream ca o aplicatie meteo pentru telefoanele Alcatel denumita “Weather Forecast-World Weather Accurate Radar” avea malware.

Iar smartphone-urile Alcatel ale abonatilor pe care era instalata aplicatia trimiteau mesaje la numere de telefon cu suprataxa fara stirea lor. Ceea ce este si mai grav este faptul ca aceasta pare sa fie dezvoltata chiar de TCL care este compania care produce smartphone-uri Alcatel.

CITESTE SI:  Grecia e in criza, dar grecii cumpara nebuneste produse Apple

Ei bine, aplicatia de smartphone a celor de la TCL nu a fost creata cu rea intentie, dar la un moment dat s-a reusit compromiterea sa si infectarea cu malware.

Inainte de asta, aceasta a fost practic disponibila pe Google Play Store, ceea ce inseamna ca propria protectie Google ar fi detectat malware-ul daca exista.

CITESTE SI:  De ce consola Xbox One se vinde mai putin bine decat PS4, probabil

Nu este clar in ce moment a fost infectata cu malware aplicatia pentru smartphone-uri Alcatel. Intre timp, s-a speculat ca infectarea aplicatiei a fost savarsita printr-un dezvoltator TCL al carui sistem a fost compromis. Google a eliminat acel soft din Play Store dupa ce compania a fost instiintata de Upstream care a instiintat si TCL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *