fbpx
Ce aplicatie cunoscuta va aparea pe telefoanele KaiOS

Ce aplicatie cunoscuta va aparea pe telefoanele KaiOS

O noua tendinta in industria de smartphone-uri a fost lansata anul trecut si nu prea a mers bine. Utilizatorii de smartphone-uri incep sa se sature de numarul imens de functionalitati pe care le ofera smartphone-urile lor si doresc sa treaca la telefoane mai simple pe care le tine bateria. Cum ar fi cele cu sistemul de operare KaiOS care va primi pentru prima data aplicatia WhatsApp.

Unii dintre voi poate ca au auzit despre KaiOS, un sistem de operare bazat pe web pentru telefoanele la limita dintre telefoanele simple si cele de tip smartphone, sistem de operare in care a investit puternic Google.

CITESTE SI:  Ce serviciu ar putea ameninta moneda virtuala a Facebook

E evident ca nu are prea multe aplicatii, iar absenta WhatsApp a fost simtita de multi. Serviciul de mesagerie cross-platform este folosit de miliarde de oameni de pe glob, dar nu a fost disponibil pentru KaiOS, ceea ce inseamna ca cei care au cumparat acele telefoane nu au putut primi WhatsApp.

CITESTE SI:  Huawei explica de ce unele telefoane P10 sunt mai lente decat altele

Dar acest lucru se schimba. Acest soft este acum disponibil pentru descarcare de pe magazinul de aplicatii KaiOS. Aplicatia era de fapt disponibila pe telefonul JioPhone cu KaiOS din India, asa ca se stia ca aplicatia va aparea in cele din urma si pe alte dispozitive.

Varianta WhatsApp pentru acest sistem de operare permite utilizatorilor sa sune si sa trimita mesaje catre alti utilizatori WhatsApp. Deci acestia pot folosi functionalitatile principale ale WhatsApp la fel ca pe un smartphone.

CITESTE SI:  Smartphone-ul 5G de top la vanzari

Exista chiar si criptare end-to-end. Aplicatia e disponibila pentru telefoanele KaiOS care pot avea numai 256MB de RAM. Retine insa ca WhatsApp va fi disponibila numai pe telefoanele KaiOS care ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare care are capacitatea de a descarca aplicatii din acel magazin online.