fbpx
Ce aplicatie chinezeasca a reusit sa nu fie interzisa in SUA. Deocamdata

Ce aplicatie chinezeasca a reusit sa nu fie interzisa in SUA. Deocamdata

Unele aplicatii chinezesti au fost stabilite pentru a fi interzise in SUA. Cu toate acestea, una dintre acele aplicatii chinezesti a reusit sa nu fie interzisa chiar de pe 20 septembrie, a fost pasuita o vreme.

Recent, s-a aratat ca, conform unui anunt al Departamentului de Comert al SUA, aplicatii chinezesti precum WeChat au fost programate pentru a fi interzise din magazinele americane de aplicatii pe data de 20 septembrie.

CITESTE SI:  Motivul suprinzator pentru care oamenii au invatat sa mearga pe jos

Cu toate acestea, se pare ca WeChat a reusit sa nu fie interzisa, ca urmare a deciziei unei judecatoare din SUA. Judecatoarea Laurel Beeler, din San Francisco, a decis acest lucru in urma faptului ca utilizatorii WeChat au intentat proces.

Potrivit judecatoarei, ea a considerat ca persoanele care au intentat procesul au ridicat ingrijorari pe fondul revendicarii Primului Amendament, asa ca decizia se inclina in favoarea reclamantilor.

CITESTE SI:  Smartphone-ul de gaming Xiaomi Black Shark Helo e oficial - pret si specificatii

Ea mentioneaza in ordinul sau ca interdictia ar ingreuna comunicarea, chiar daca interdictia ar servi interesului securitatii nationale, mai ales ca nu prea exista alte canale de comunicare.

Asta inseamna ca, deocamdata, WeChat poate fi descarcata in continuare din magazinele din SUA, desi nu e clar pana cand. WeChat e populara in China, tara in care alte aplicatii de mesagerie sunt interzise.

De asemenea, WeChat este unul dintre principalele moduri in care oamenii din alte tari pot comunica cu apropiatii lor din China, dar si pentru businessurile care lucreaza cu companiile din China.

CITESTE SI:  Cum l-a favorizat Instagram pe Donald Trump

Aplicatia chinezeasca WeChat are 19 milioane de utilizatori activi zilnic numai in Statele Unite. Ce parere ai? Esti de parere ca WeChat trebuie sa fie interzisa in SUA, din cauza riscului la adresa securitatii nationale a SUA?