fbpx

Ce aplicatie Android genereaza clicuri false pe anunturi

Ce aplicatie Android genereaza clicuri false pe anunturi

S-a descoperit ca o aplicatie Android cunoscuta genereaza clicuri false pe anunturi si efectueaza achizitii premium neautorizate in numele utilizatorilor sai, informeaza o companie de securitate.

Pana acum, acea aplicatie Android a fost descarcata de peste un miliard de ori, dar aceasta nu se afla pe Play Store, ci este disponibila pe o sursa terta.

Desi exista aplicatii Android daunatoare pe Play Store, ar trebui sa stai departe de incarcarea sideloading a aplicatiilor din surse terte (care nu sunt pe Play Store) descarcand fisiere APK.

CITESTE SI:  iPhone 8 ar putea fi primul smartphone cu 512GB spatiu de stocare

Desigur, ar trebui sa stii despre riscuri cand instalezi o aplicatie Android dintr-o sursa necunoscuta. Cu toate acestea, exista anumite aplicatii cunoscute pe care oamenii inca se bazeaza (chiar daca nu sunt disponibile pe Play Store).

Unul dintre exemple este Snaptube care iti permite sa descarci muzica si video pe dispozitivul Android. TechCrunch informeaza ca o firma de securitate a gasit dovezi ca Snaptube genereaza clicuri false pe anunturi si realizeaza achizitii neautorizate de la utilizatorii activi.

CITESTE SI:  Ce pret are acest iPod de jucarie care se numeste iBoy

In caz ca nu stiai, Snaptube a fost descarcata de peste un miliard de ori si are aproape 40 de milioane de utilizatori activi. Tehnici precum clicurile de fundal (pentru a efectua cumparaturi nedorite) si anunturile silentioase folosesc puterea de calcul si datele dispozitivului Android pentru ca Snaptube sa genereze venituri din anunturi si achizitii.

CITESTE SI:  Asistentul virtual Alexa al Amazon este acum pe smartphone-ul HTC U11

Cu toate acestea, compania din spatele Snaptube nu a recunoscut ca aceasta a generat clicurile false pe anunturi si a invinuit un kit de dezvoltare software tert. Oricum ar fi, cu siguranta a avut loc o activitate frauduloasa pe Snaptube.

Acest lucru ne indica ca ar trebui sa evitam in totalitate aplicatiile Android din surse terte care necesita sideloading si pe care nu le gasim pe Play Store. Ce parere ai despre asta?