fbpx

Ce aplicatie a accesat frecvent clipboard-ul pe iPhone-uri

Ce aplicatie a accesat frecvent clipboard-ul pe iPhone-uri

O aplicatie se ocupa de anumite lucruri in fundal fara ca noi sa fim neaparat constienti de asta, motiv pentru care companiile Apple si Google din Statele Unite au incorporat permisiuni in aplicatii.

Pentru ca dezvoltatorii sa fie nevoiti sa aiba acordul utilizatorului pentru a accesa anumite functii ale smartphone-ului. Un exemplu negativ ar fi aplicatia TikTok.

S-a descoperit ca utilizatorii care au instalat recent iOS 14 preview pe iPhone-urile lor au descoperit ca TikTok accesa clipboard-ul (locul in care se stocheaza textul pentru copiere si lipire) mai des decat ar trebui, ceea ce a dus la unele ingrijorari de confidentialitate pe iPhone.

CITESTE SI:  De ce trocurile trade-in Google pentru smartphone-urile Pixel vechi sunt dezamagitoare

Pentru cei nefamiliarizati, una dintre functiile de confidentialitate incorporate in iOS 14 ii notifica pe utilizatorii de iPhone-uri de fiecare data cand o aplicatie acceseaza clipboard-ul dispozitivului.

CITESTE SI:  YouTube dezvaluie care sunt pedepsele mai dure pentru creatorii necinstiti

Astfel, utilizatorii de iPhone-uri au descoperit ca TikTok accesa frecvent clipboard-ul. Intr-o declaratie oferita pentru The Telegraph, compania a precizat ca intentia sa nu a fost sa invadeze viata privata a utilizatorului de iPhone, ci dorea sa creeze o caracteristica anti-spam.

“Pentru TikTok, acest lucru a fost declansat de o caracteristica conceputa pentru a identifica comportamentul repetitiv si de spam pe iPhone-uri. Deja am inscris o versiune actualizata a aplicatiei pe App Store, in care am eliminat caracteristica pentru a elimina orice eventuala confuzie”.

CITESTE SI:  Smartphone-urile carei companii s-au vandut cel mai bine la Alibaba, de Singles' Day

Interesant e faptul ca asta nu e prima data in care s-a descoperit ca TikTok a accesat clipboard-ul. O stire din martie a dezvaluit ca unele aplicatii, printre care si TikTok, accesau clipboard-ul utilizatorilor. Compania a declarat atunci ca va pune capat practicii, dar este clar, pe baza noii descoperiri, ca compania a continuat practica de a accesa clipboard-ul.