fbpx

Ce anume l-a costat pe Elon Musk 20 de milioane de dolari si presedintia Tesla

Ce anume l-a costat pe Elon Musk 20 de milioane de dolari si presedintia Tesla

Directorul executiv al companiei Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter pe data de 7 august ca a discutat despre privatizarea Tesla cu 420 de dolari pe actiune si ca finantarea tranzactiei uriase a fost asigurata.

Mai tarziu s-a spus ca, desi acesta a avut discutii despre aceasta chestiune cu potentiali sustinatori financiari, nu se putea spune in mod rezonabil ca finantarea a fost asigurata.

Securities and Exchange Commission a intentat un proces impotriva lui Elon Musk dupa ce a investigat chestiunea. Comisia a afirmat ca tweet-ul CEO-ului Tesla i-a indus in eroare pe investitori.

CITESTE SI:  Ce individ proeminent va pleca de la compania Apple

Elon Musk a rezolvat acum problema cu SEC. Securities and Exchange Commission a impus penalitati in valoare de 40 de milioane de dolari ca parte a acordului.

Elon Musk va plati personal 20 de milioane de dolari, in timp ce Tesla va plati restul de 20 de milioane de dolari pentru a solutiona pretinderile ca nu a avut grija in mod corespunzator de afirmatia eronata a lui Elon Musk si pentru ca nu i-a supravegheat comunicatiile.

CITESTE SI:  Rusia investigheaza fidget spinner-ele, pentru ca acestea ar zombifica tinerii

SEC spune intr-un comunicat de presa ca “Plata sanctiunilor de 40 de milioane de dolari va fi distribuita investitorilor afectati, in cadrul unui proces aprobat de instanta”.

Dar lucrurile nu se termina aici pentru Elon Musk. Acordul necesita aprobarea instantei si are ca rezultat inlaturarea lui din calitatea de presedinte al consiliului Tesla. Acestuia i se va interzice sa fie reales presedinte timp de 3 ani.

CITESTE SI:  Cum poti refolosi cutiile din carton goale de la Amazon

Elon Musk poate ramane CEO-ul Tesla. Acesta a acceptat acordul “fara a admite sau a nega afirmatiile”, conform unui document al instantei. Ca parte a acordului, Tesla a fost de asemenea de acord sa numeasca doi directori independenti noi in consiliul sau si sa formeze un comitet de consiliu care va supraveghea comunicatiile lui de acum incolo.