fbpx
Ce anume din spatiul cosmic produce niste unde radio misterioase

Ce anume din spatiul cosmic produce niste unde radio misterioase

O echipa de astronomi au descoperit locul din spatiul cosmic din care provin niste unde radio misterioase. Sursa acestora se afla la doar 30.000 de ani-lumina distanta de planeta Pamant. Pana acum, astfel de fenomene erau descoperite la miliarde de ani-lumina distanta in spatiul cosmic.

In aprilie, niste astronomi au observat aparitia unor unde radio care proveneau din spatiul cosmic. Acestia au localizat locul de unde provin acestea: de la un obiect din propria noastra galaxie.

CITESTE SI:  VIDEO: Sticla spatiala le va permite astronautilor sa se bucure de whisky in mod normal

Este pentru prima oara cand astronomii au reusit sa identifice unde misterioase venite din interiorul galaxiei noastre, acestea fiind cele mai apropiate unde radio cosmice observate vreodata.

Undele radio din spatiul cosmic par sa fi aparut de la o stea din galaxia noastra, conform unor trei lucrari publicate in revista Nature. Fiind o stea neutronica, aceasta este o ramasita foarte densa care se formeaza atunci cand o stea masiva e in proces de distrugere.

CITESTE SI:  Apple Watch Series 4 e oficial - pret si specificatii

Dar aceasta stea neutronica este ceea ce cercetatorii numesc magnetar. Un magnetar gazduieste un camp magnetic incredibil de intens si care stocheaza cantitati de energie uimitoare, capabile sa distorsioneze formele atomilor.

Localizarea acestor unde radio este un moment important pentru astronomii care doresc sa afle cum apar acestea. Se crede ca acest tip de unde radio apare o data pe secunda pe cerul noptii.

Doar o infima parte dintre aceste fenomene care au loc un spatiul cosmic au fost observate de astronomi si majoritatea au aparut din afara galaxiei noastre, la cateva miliarde de ani-lumina distanta.

CITESTE SI:  Asta s-a descoperit prin intermediul sondelor Voyager

“Acestea sunt semnale foarte misterioase si nu suntem siguri cum anume sunt produse sau ce fizica se ascunde in spatele lor”, a declarat Kiyoshi Masui, profesor de fizica la MIT. Acest magnetar se afla la doar 30.000 de ani-lumina distanta in spatiul cosmic.