fbpx

Ce anume cere Japonia companiei Facebook

Ce anume cere Japonia companiei Facebook

Guvernul din Japonia a cerut luna trecuta companiei Facebook mai multe lucruri. Se pare ca Japonia e ingrijorata cu privire la securitatea utilizatorilor retelei sociale.

Bresele multiple de date ale companiei Facebook din acest an au afectat milioane de utilizatori din intreaga lume si nu au fost pe placul Japoniei. Guvernul Japoniei a cerut celei mai mari retele sociale din lume sa depuna mai multe eforturi pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor sai.

De asemenea, vrea ca compania Facebook sa informeze autoritatile de reglementare cu privire la orice schimbari viitoare in ceea ce priveste masurile de securitate.

CITESTE SI:  Tendintele de cautari ale Google din acest an

Guvernul Japoniei a solicitat companiei Facebook sa comunice pe deplin utilizatorilor toate problemele de securitate si sa sporeasca supravegherea asupra furnizorilor de aplicatii de pe platforma sa.

Japonia indeamna Facebook sa efectueze schimbari, dupa un hack in urma caruia s-au dezvaluit informatiile personale ale circa 30 de milioane de utilizatori.

CITESTE SI:  Driverele pentru procesorul grafic al smartphone-ului tau ar putea fi in curand actualizate de pe Play Store

Desi s-a spus initial ca motivul acestui hack ar fi fost influentarea alegatorilor inaintea alegerilor la mijloc de mandat din Statele Unite, mai tarziu s-a dezvaluit ca hackerii doreau doar sa foloseasca datele utilizatorilor in scopuri de publicitate.

Acest lucru a aparut la doar cateva luni dupa ce s-a dezvaluit in luna aprilie a acestui an ca datele personale ale aproape 87 de milioane de utilizatori au fost accesate in mod necorespunzator de Cambridge Analytica.

CITESTE SI:  Acesta poate fi un prototip de smartwatch Apple Watch

Facebook este, se pare, in modul de control al daunelor ca urmare a acestor incidente de securitate si se presupune ca compania se gandeste la preluarea unei companii importante de securitate cibernetica.

Acest lucru nu numai ca va imbunatati securitatea platformei sale, dar va fi si o miscare PR buna pentru a arata ca compania Facebook este serioasa in ceea ce priveste depasirea provocarilor de securitate subliniate de Japonia.

Facebook