fbpx

Ce analiza secreta realizeaza Google legat de motorul de cautare pentru China

Ce analiza secreta realizeaza Google legat de motorul de cautare pentru China

Directorii de la Google realizeaza o analiza interna secreta, iar aceasta analiza are legatura cu motorul de cautare pentru China care este cenzurat, informeaza The Intercept.

O noua stire de The Intercept sustine ca directorii de la Google efectueaza o evaluare secreta a eficientei unui proiect pentru motorul de cautare cenzurat pentru China.

Guvernul Chinei mentine un control strans asupra internetului in tara si, ca atare, companii straine precum Google au voie sa-si opereze serviciile in China numai daca respecta legile locale stricte.

CITESTE SI:  De ce Facebook creeaza propriul sistem de operare

Stirea adauga faptul ca un mic grup de manageri de top de la Google efectueaza o analiza secreta de eficienta a proiectului Dragonfly, initiativa controversata de a construi un motor de cautare cenzuzat pentru China.

Astfel de analize sunt efectuate anual la Google pentru a masura rezultatele si evolutia angajatilor. In mod normal analizele se realizeaza intr-un proces transparent si in pereche.

Angajatii sunt autorizati sa-si evalueze reciproc proiectele, iar rezultatele sunt apoi evaluate de conducere. In cazul Dragonfly, aspectul analizei de tip pereche a fost eliminat.

CITESTE SI:  Ce autonomie are masina electrica Polestar 2 de fapt

Doua surse Google citate in stire spun ca aceasta procedura de analiza secreta este una extrem de neobisnuita, deoarece directorii au creat un grup separat de “comitete de examinare” inchise care au directori de inalt rang care au fost informati anterior cu privire la Dragonfly.

Au existat critici in cadrul companiei, deoarece angajatii nu au fost multumiti in privinta acestui proiect controversat cu motorul de cautare pentru China.

CITESTE SI:  Ce preturi mari ar putea avea smartphone-ul OnePlus 7 Pro

Google a declarat anul trecut ca nu are planuri in prezent de a lansa Dragonfly. Stirea mentioneaza ca munca la motorul de cautare cenzurat pentru China este in desfasurare, dar compania sustine ca nu se lucreaza la acest proiect si ca membrii echipei s-au mutat la alte proiecte.