fbpx

Ce amenda risca cei din SUA daca distribuie meme-uri

Ce amenda risca cei din SUA daca distribuie meme-uri

Meme-urile sunt o componenta importanta a vietii online, oferindu-ne un mijloc de comunicare vizuala inteles la nivel international. Acestea permit oamenilor sa critice oameni si absurditatea lumii din ziua de azi si se bazeaza adesea pe imagini preluate din mass-media online. Desigur, parlamentarii din SUA vor sa opreasca raspandirea acestor meme-uri in spatiul online.

Pana acum, majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu conceptul de meme. Pentru cei care inca nu stiu ce inseamna, meme-urile sunt practic fotografii si imagini care sunt editate cu text si nu numai pentru a fi transformate in glume.

CITESTE SI:  Dispozitivul Apple care ar putea transforma orice suprafata intr-un touchscreen

Cu toate acestea, se pare ca un nou proiect de lege a aparut prin Congresul SUA si care ar putea pune capat meme-urilor in SUA.

Acesta este un nou proiect de lege in SUA privind drepturile de autor. Conform acestui proiect de lege, daca cei din SUA distribuie imagini protejate prin copyright, pe care se bazeaza majoritatea meme-urilor, ar putea primi o amenda de 15.000 de dolari pe fiecare imagine incalcata.

CITESTE SI:  De ce un restaurant ofera 20% reducere pentru clientii Huawei

Asta inseamna ca proprietarii de drepturi de autor vor putea mai usor da oameni in judecata pentru incalcarea drepturilor de autor. Desi aceasta lege pare a fi o modalitate buna de a fi de partea creatorilor care sunt posesori de drepturi de autor, exista sanse ca aceasta lege va fi abuzata de troli pentru ca altii sa primeasca amenda.

Am vazut acest lucru intamplandu-se cu brevetele, unele companii cumparand brevete vagi si dand in judecata companii mari de tehnologie pentru presupusa incalcare a lor.

CITESTE SI:  Guvernul Statelor Unite ii da voie companiei SpaceX sa lanseze masina lui Elon Musk spre Marte

Exista sanse ca proiectul de lege cu amenda pentru meme-uri din SUA nu va fi aprobat. Va trebui sa fie votat inainte de a ajunge in Senatul SUA. Cine e interesat sa afle mai multe si poate sa ia parte la o petitie impotriva proiectului de lege cu amenda, poate intra aici pentru mai multe detalii.

Sursa imagine: Flickr.com