fbpx

Ce alta vulnerabilitate grava a browserului Firefox repara Mozilla

Ce alta vulnerabilitate grava a browserului Firefox repara Mozilla

Compania Mozilla a lansat acum scurt timp un al doilea update de securitate pentru a repara o a doua vulnerabilitate grava pentru browserul web Firefox.

Browserele Firefox 67.0.4 si Firefox ESR 60.7.2 sunt acum disponibile pentru utilizatorii existenti prin intermediul mecanismului de actualizare incorporat in navigator. A doua vulnerabilitate grava a fost folosita impreuna cu o alta pe care Mozilla a reparat-o anterior.

Acum ceva timp, Mozilla a lansat un patch pentru a repara o vulnerabilitate descoperita recent in browserul sau Firefox. Din pacate, se pare ca nu a fost singurul defect de securitate grav pe care browserul l-a avut.

CITESTE SI:  Unele dintre cele mai populare site-uri din lume au keylogger-uri pentru spionat

Conform unei stiri de ZDNet, se pare ca Mozilla a lansat inca un patch de securitate, de data asta pentru a repara o alta vulnerabilitate de securitate. Noua vulnerabilitate grava a fost descoperita si folosita pentru a viza angajatii Coinbase si alte organizatii de monede virtuale.

Aceasta vulnerabilitate grava de securitate reparata de compania Mozilla a fost exploatata in mod activ. Asa ca, spre deosebire de alte defecte de securitate descoperite in trecut, noua bresa practic reprezinta o amenintare pentru utilizatorii Firefox, in special pentru cei care se ocupa cu monedele virtuale.

CITESTE SI:  De ce nu e nevoie sa-ti schimbi parola Twitter, dupa hack-ul recent

Stirea sustine ca atacul ar functiona atunci angajatii Coinbase primesc e-mailuri phishing care contin linkuri catre site-uri rau intentionate.

Cand acele linkuri au fost accesate cu ajutorul browserului Firefox, acesta va descarca si executa o aplicatie care va putea extrage informatii din browser, cum ar fi parolele.

CITESTE SI:  Versiunea Google Chrome care vine cu un mod Incognito mult mai bun

Cu toate acestea, vestea buna e ca vulnerabilitatea grava de securitate a fost intre timp reparata de compania Mozilla, asa ca utilizatorii Firefox trebuie doar sa se asigure ca au cea mai noua versiune a acestui browser instalata. Ultimele versiuni ale navigatorului web al companiei Mozilla sunt 67.0.4 si ESR 60.7.2.