fbpx

Ce alta tara europeana ar putea folosi echipamente de la Huawei pentru retelele sale 5G

Ce alta tara europeana ar putea folosi echipamente de la Huawei pentru retelele sale 5G

Statele Unite au realizat presiuni asupra aliatilor sai pentru a interzice companiei Huawei, principalul furnizor de echipamente de telecomunicatii cu o cota de piata globala de 28%, sa le ofere tehnologie 5G.

Exista ingrijorarea ca echipamentele companiei chineze contin back door-uri care ar permite Chinei sa spioneze alte tari. Huawei a negat acuzatiile. Ungaria a spus ca nu are dovezi ca echipamentele Huawei ar reprezenta o amenintare la adresa securitatii, iar ministrul de externe, Peter Szijjarto, a anuntat la un eveniment din China ca Ungaria va implica echipamentele Huawei in lansarea retelelor sale 5G.

CITESTE SI:  Pana cand vrea sa puna Samsung AI in toate produsele sale

Ministrul de externe a declarat ca compania din China va coopera cu Vodafone si Deutsche Telekom si le va oferi echipamente. Filiala din Ungaria a Deutsche Telekom a spus ca compania din China a fost doar unul dintre furnizorii testati pentru tehnologia 5G.

CITESTE SI:  Cum incearca guvernul SUA sa inteleaga coronavirusul Wuhan

Guvernul premierului Viktor Orban din Ungaria a intemeiat legaturi mai stranse cu China in domeniul finantelor guvernamentale, in domeniul bancar si in infrastructura.

Ungaria a publicat proiectul documentatiei pentru vanzarea a peste 400MHz de spectru 5G in iunie, vizand un inceput comercial al serviciului. “Magyar Telekom testeaza in prezent tehnologia 5G cu mai multi furnizori, inclusiv filiala ungara a Huawei”, a declarat biroul de presa al companiei intr-un comunicat prin e-mail la intrebari.

CITESTE SI:  Dupa 20 de ani, controlerul N64 va fi reinventat printr-o campanie pe Kickstarter

“Cu toate acestea, nu a fost incheiat un acord cu Huawei pentru a-si construi intreaga retea maghiara 5G”. Filiala Vodafone din Ungaria – care a lansat luna trecuta un serviciu comercial de a 5-a generatie in centrul Budapestei pe un spectru achizitionat in 2016 – a refuzat sa comenteze oferta curenta, dar a confirmat ca autoritatea de reglementare a suspendat procesul.