fbpx
Ce alta companie sustine ca doreste cumpararea TikTok, desi TikTok si ByteDance infirma ideea

Ce alta companie sustine ca doreste cumpararea TikTok, desi TikTok si ByteDance infirma ideea

Conform unei anumite stiri de la publicatia americana Bloomberg, a aparut un nou pretendent pentru cumpararea businessului american al TikTok, pentru 20 de miliarde de dolari, s-ar parea. Cu toate acestea, atat TikTok, cat si compania ByteDance, neaga ca ar fi ajuns la ei o astfel de propunere.

Publicatia Bloomberg din Statele Unite informeaza ca un rival al TikTok (Triller) si Centricus (o companie globala a investitii din Londra) sunt cei mai noi pretendenti care doresc sa cumpere businessul american al platformei de social media, cu o oferta de 20 de miliarde de dolari, alaturandu-se altor pretendenti, cum ar fi companiile Oracle si Microsoft/Walmart.

CITESTE SI:  Care companie ar putea fabrica smartphone-ul blockchain de 1000 de dolari al Sirin Labs

In urma stirii de Bloomberg, lucrurile au devenit ciudate. Un purtator de cuvant al platformei TikTok detinute de ByteDance a declarat pentru Reuters ca nu le-a venit nicio oferta si ca nici nu au fost contactati vreodata cu privire la o oferta. Purtatorul de cuvant al TikTok a respins stirea de Bloomberg.

CITESTE SI:  Aceasta companie va produce in masa smartphone-uri cu camera sub ecran anul viitor

Si, totusi, Triller a confirmat oferta pentru publicatia The Verge, sustinand ca a inaintat oferta direct proprietarului platformei, compania ByteDance, nu catre platforma. Iata o declaratie din partea presedintelui executiv al Triller, Bobby Sarnevesht:

“Am trimis o oferta presedintelui companiei ByteDance prin Centricus si avem confirmarea ca oferta a ajuns. Nu am propus oferta catre TikTok, ei nu sunt deloc implicati, am inaintat-o catre ByteDance si negociem doar cu presedintele companiei. Fie persoanele de nivel inferior nu sunt familiarizate cu ceea ce se petrece la nivel superior, fie au propria agenda si nu sunt incantate de oferta noastra”.

CITESTE SI:  De ce Apple permite incalcarea confidentialitatii in China, prin aplicatiile App Store

Si totusi, un purtator de cuvant al ByteDance sustine ca companiei ByteDance nu i-a venit nicio astfel de propunere. In plus, TikTok a confirmat pentru The Verge ca nu a ajuns nicio oferta de la Triller.