fbpx

Ce alta companie chineza de top e interzisa de SUA

Ce alta companie chineza de top e interzisa de SUA

Departamentul de Comert din SUA a interzis o alta companie chineza de top, dupa Huawei. Motivul e acelasi: faptul ca acea companie chineza are legaturi cu armata din China si ca astfel reprezinta un risc pentru securitatea nationala.

SUA nu prea au pierdut vremea si au suspendat vanzarile catre principalul producator de cipuri din China. Potrivit Reuters si Wall Street Journal, Departamentul de Comert al SUA a adaugat Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) pe o lista, interzicand efectiv interactiunile dintre furnizorii americani si firma chineza.

CITESTE SI:  VIDEO: Baloanele pentru internet LTE ale Proiectului Loon plutesc deasupra Puerto Rico

Companiile americane vor trebui sa obtina licente de export individuale pentru a derula afaceri cu acel producator chinez de cipuri – si se crede ca acele licente vor fi rare.

Departamentul de Comert a instituit interdictia comerciala bazandu-se pe faptul ca tehnologia acelui producator ar putea fi folosita in scopuri militare.

CITESTE SI:  Cum a folosit Twitter numerele de telefon, din neatentie

Un colaborator militar al SUA, SOS International, sustine ca acel producator chinez de cipuri a lucrat cu una dintre principalele companii militare din China si ca cercetatorii universitari cu legaturi cu armata din China concep proiecte legate de tehnologia acelui producator.

Departamentul de Comert al SUA nu a oferit un comentariu legat de acel producator de cipuri, dar a declarat pentru Reuters ca monitorizeaza si evalueaza constant posibilele amenintari la adresa securitatii SUA.

CITESTE SI:  Cati bani vor oamenii pe an pentru a renunta la Facebook definitiv

Intre timp, producatorul chinez pare sa fie surprins de decizie. Un purtator de cuvant al acestei companii din China a declarat ca nu i-a venit nicio instiintare oficiala cu privire la restrictii si a reiterat negarea oricarei legaturi militare. Acel producator de cipuri e a doua companie de top adaugata pe acea lista, dupa Huawei.