fbpx

Ce alta aplicatie de apeluri video ofera criptare end-to-end

Ce alta aplicatie de apeluri video ofera criptare end-to-end

Conform unei noi stiri, inca o aplicatie ofera criptare end-to-end pentru apelurile video. Astfel, utilizatorii nu vor mai trebui sa aiba ingrijorari in ceea ce priveste securitatea.

Apelurile video sunt in voga in ziua de azi, in timp ce se practica distantarea sociala din cauza coronavirusului Wuhan. Cu toate acestea, exista o nelamurire cu privire la securitatea acestor apeluri, si anume daca pot fi interceptate.

Dar aici intervine criptarea end-to-end. Daca doresti sa folosesti o aplicatie care ofera asa ceva, Telegram ar putea merita sa fie avuta in vedere.

CITESTE SI:  Ce performanta au cipurile ARM de Mac ale Apple

Asta pentru ca compania Telegram a anuntat ca a actualizat aplicatia pentru a avea criptare de la capat la capat pentru apelurile video. Conform companiei: “Toate apelurile video sunt securizate cu criptare end-to-end. Pentru a va confirma conexiunea, comparati cele patru emoji-uri afisate pe ecran pentru dv. si pentru partenerul dv. de chat. Daca acestea se potrivesc, atunci apelul video este 100% securizat de cel mai bun sistem de securizare folosit si de Secret Chats si Voice Calls de la aplicatia Telegram”.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum iti permite realitatea virtuala sa practici concedierea unui angajat

Pentru cei nefamiliarizati, criptarea end-to-end cripteaza datele in timpul transmisiei si sunt decriptate abia atunci cand ajung la dispozitivul de la celalalt capat.

In cazul aplicatiei Telegram, se vor folosi emoji-uri pe ecran. Daca acestea se potrivesc cu cele de pe ecranul partenerului de chat, atunci criptarea end-to-end este confirmata de Telegram.

CITESTE SI:  De ce PlayStation boicoteaza Facebook

Telegram nu e singura companie cu o aplicatie care ofera astfel de caracteristici. Mai devreme in acest an, Zoom a anuntat ca va oferi o caracteristica similara. Initial, acea caracteristica era stabilita doar pentru clientii Zoom care platesc, dar compania s-a decis pana la urma sa o puna la dispozitia tuturor.