fbpx

Ce alt stat permite utilizarea robotilor de livrare pe trotuare

Ce alt stat permite utilizarea robotilor de livrare pe trotuare

Un anumit stat a devenit cel de-al optulea stat american care a aprobat utilizarea robotilor autonomi de livrare pe trotuare si pe treceri de pietoni.

Guvernatorul Jay Inslee a semnat proiectul de lege acum ceva timp, in urma sprijinului acordat de compania Starship Technologies care e specializata in livrari autonome locale si scurte.

In curand oamenii ar putea incepe sa vada roboti de livrare pe trotuarele din Washington, Statele Unite. Washington a devenit de fapt cel de-al optulea stat din tara care permite utilizarea robotilor autonomi de livrare pe trecerile de pietoni si pe trotuare.

CITESTE SI:  Ce durata de viata va avea statia spatiala din China

Proiectul de lege a fost transformat in lege de guvernatorul Jay Inslee, asa ca totul este cat se poate de oficial in Washington. Pe langa Washington, si state precum Ohio, Utah si Arizona au luat aceasta decizie.

Astfel de roboti de livrare care circula pe trotuare sunt folositi in acele state in mare masura pentru livrari autonome locale si scurte. Acestia stimuleaza intreprinderile locale, deoarece firmele care nu au o infrastructura de livrare proprie pot sa se bazeze pe roboti pentru transportul coletelor pe distante scurte pe trotuare.

CITESTE SI:  Ce pret urias ar putea avea Samsung Galaxy S10 Plus de 1TB

Acest lucru permite acelor companii sa concureze cu rivalii lor online care au retele de distributie bine alcatuite. Un alt beneficiu adus in discutie este reducerea poluarii, pentru ca aceste dispozitive autonome care circula pe trotuare sunt in mare parte alimentate cu energie electrica.

Acestea functioneaza autonom, bazandu-se pe mai multe tehnologii care includ GPS, computer vision si invatare automata. Ei pot cartografia mediul si sa navigheze in zonele aglomerate cu abilitatea de a evita obstacolele.

CITESTE SI:  De ce probabil nu se va lansa o noua tableta iPad Pro anul acesta de la Apple

Unii oameni sunt ingrijorati ca punerea acestor roboti pe trotuare si treceri de pietoni creste riscul pentru pietoni. Dar in statele in care acesti roboti autonomi au inceput sa fie folositi, se pare ca pana acum nu au fost incidente majore de siguranta.