fbpx

Ce a zis Siri despre presedintele Boliviei

Ce a zis Siri despre presedintele Boliviei

Odata cu cresterea tensiunii politice din Bolivia in cadrul alegerilor electorale contestate, asistentul virtual Siri de la compania Apple din Statele Unite a parut sa fie de partea protestatarilor anti-guvernamentali care spun ca actualul presedinte de lunga durata, Evo Morales, este un dictator.

Intrebat in spaniola cine este presedintele Boliviei, asistentul virtual Siri, omniprezent pe iPhone-urile companiei americane, a raspuns in aceeasi limba: “Dictatorul Boliviei este Evo Morales”.

In limba engleza, raspunsul asistentului virtual Siri cu privire la actualul presedinte din 2006 incoace al Boliviei nu contine cuvantul “dictator”, ci “presedinte”. Apple a refuzat sa comenteze, dar raspunsul ciudat al asistentului virtual Siri in spaniola a fost mai tarziu reparat dupa ce Reuters l-a dezvaluit.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone X VS OnePlus 5T intr-un test de viteza - Care-i cel mai rapid smartphone din lume

Evo Morales, un fost lider al sindicatului fermierilor de coca, s-a confruntat cu critici din ce in ce mai mari din partea adversarilor si a protestatarilor care deseori tin pancarte care contin cuvantul “dictator” in proteste stradale.

CITESTE SI:  Niste hoti abili au furat iPhone-uri dintr-un camion in miscare

Acestia indica faptul ca presedintele din Bolivia a sfidat limitele dupa ce intr-un referendum public s-a votat impotriva lui. Evo Morales a obtinut o victorie directa la alegerile din 20 octombrie, cu un avans de mai putin de 10 puncte fata de rivalul principal, Carlos Mesa, dar suficient pentru a evita un al doilea tur.

Cu toate acestea, victoria a fost marcata de o suspendare de aproape 24 de ore a numararii voturilor care, atunci cand a fost reluata, a aratat o schimbare brusca si inexplicabila in favoarea lui Evo Morales.

CITESTE SI:  Apple isi va aduce probabil cele 250 de miliarde de dolari in Statele Unite

Primul presedinte autohton al Boliviei si-a sustinut victoria electorala si a amintit anii de stabilitate si de crestere in tara saracacioasa din America de Sud.

Confruntarile de strada si protestele de la alegeri s-au intensificat acum ceva timp, un lider al opozitiei intentionand sa mearga la La Paz pentru a-i cere presedintelui Boliviei sa demisioneze.