fbpx

Ce-a spus un tanar asistentului virtual Siri de a fost arestat

Ce-a spus un tanar asistentului virtual Siri de a fost arestat

Un tanar elev de scoala gimnaziala din Statele Unite a fost arestat pentru ca ar fi spus anumite lucruri asistentului virtual Siri al companiei Apple, a precizat politia vineri. Tanarul arestat probabil dorea sa creeze o gluma, dar politia a reactionat chiar si asa.

In ziua de azi exista unele lucruri despre care nu ar trebui sa glumiti daca nu vreti sa aveti probleme cu legea. De exemplu, daca glumesti ca ai o bomba la bord intr-un avion ai putea fi dat afara si arestat.

CITESTE SI:  Ce fel de smartphone Galaxy S10 ieftin s-ar putea lansa anul viitor

Mai recent, un tanar a fost arestat dupa ce i-a spus asistentului virtual Siri ca doreste sa impuste oameni la scoala. Conform stirilor, tanarul i-a spus asistentului virtual Siri: “Voi impusca oameni la o scoala”.

Ingrijorator este faptul ca asistentul Siri a afisat o lista cu mai multe scoli din zona. Probabil asistentul virtual Siri a interpretat declaratia tanarului arestat in mod gresit, crezand ca dorea sa stie ce scoli exista in zona.

CITESTE SI:  Ce schimbare urmeaza la Netflix in legatura cu care utilizatorii sunt in prezent instiintati

Tanarul a realizat apoi o captura de ecran a conversatiei sale cu asistentul virtual Siri si a postat-o pe social media. Unul dintre amicii sai a vazut postarea cu conversatia cu asistentul virtual Siri si a chemat politia.

Apoi acesta a fost arestat si a fost tinut la Centrul de Detentie din Comitatul Porter, Statele Unite. Cu toate acestea, autoritatile nu par sa creada ca exista o intentie reala in spatele postarii, ci ca a fost mai mult o gluma.

CITESTE SI:  Cum blochezi site-urile sa detecteze daca esti in modul Incognito in Chrome

Totusi, nimeni nu poate fi niciodata prea in siguranta, motiv pentru care aceste postari sunt tratate cu toata seriozitatea, gluma sau nu. Conform comunicatului de presa al politiei, “Amenintarea tanarului arestat nu este credibila in acest moment; totusi, aceste tipuri de comunicari sunt luate foarte in serios de departamentul de politie si de comunitatea noastra. Continuam sa lucram cu scolile pentru a asigura siguranta elevilor si a personalului”.