Ce-a primit Google de la compania de smartwatch-uri Fossil pentru 40 de milioane de dolari

Ce-a primit Google de la compania de smartwatch-uri Fossil pentru 40 de milioane de dolari

Fossil – o companie de smartwatch-uri – si Google au dezvaluit un nou acord de 40 de miloane de dolari . Acordul va avea ca rezultat lansarea unei noi inovatii pentru smartwatch-uri care inca nu a ajuns pe piata.

Fossil Group a creat zeci de smartwatch-uri Wear OS de-a lungul anilor, asa ca a fost un partener grozav pentru ambitiile companiei Google pentru dispozitivele purtabile.

Cele doua companii au semnat un acord prin care gigantul achizitioneaza o tehnologie de smartwatch secreta de la Fossil. Gigantul o cumpara pentru 40 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce anume indica faptul ca Huawei va lansa un TV smart

Angajatii din divizia de cercetare si dezvoltare care au creat aceasta tehnologie vor trece de asemenea de partea Google. Termenii acestei tranzactii de 40 de milioane de dolari includ transferul catre compania care detine Wear OS ca unei parti din echipa de cercetare si dezvoltare a Fossil.

Acesti oameni sunt direct responsabili pentru proprietatea intelectuala pe care Fossil a decis sa o vanda companiei Google. Astfel, compania cumparatoare va avea o echipa dedicata care are o experienta ampla in domeniul smartwatch-urilor.

CITESTE SI:  De ce un fost director Epic Games a vrut sa anuleze Fortnite, jocul actual de mare succes

Acei oameni vor fi acum in continuare parte din Google, vor lucra la Wear OS si foarte probabil in viitor vor crea noi designuri de smartwatch-uri. Nu s-au dezvaluit alte detalii despre proprietatea intelectuala care a fost transferata catre compania care detine Wear OS pentru 40 de milioane de dolari. Ramane sa vedem ce va urma.

CITESTE SI:  Cat de uimitor e smartphone-ul Vivo Apex 2019

Wareable informeaza ca este o noua inovatie care inca nu a ajuns pe piata, potrivit directorului Greg McKelvey de Fossil. “Transferarea tehnologiei si a echipei Fossil Group la Google demonstreaza angajamentul nostru fata de industria de dispozitive purtabile, oferind un portofoliu divers de smartwatch-uri si sprijinind nevoile in continua evolutie ale consumatorilor”, a spus Stacey Burr, presedinta de management de produse a Google pentru Wear OS, intr-o declaratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *