fbpx

VIDEO: Ce a patit un sofer de masina Tesla prins pe scaunul pasagerului cu Autopilot-ul activat

Ce a patit un sofer de masina Tesla prins pe scaunul pasagerului cu Autopilot-ul activat

Un sofer care a activat caracteristica Autopilot a masinii sale Tesla si a trecut mai apoi pe scaunul pasagerului in timp ce circula pe o autostrada a primit mai multe pedepse.

In cazul in care nu stiati deja, masinile Tesla vin cu un mod Autopilot care, desi suna ca fiind o caracteristica de conducere autonoma fara sofer, este mai mult o caracteristica imbunatatita de control de croaziera.

De fapt, Tesla a avertizat, in trecut, soferii care folosesc caracteristica Autopilot pentru ca masinile lor sa conduca autonom, dar este greu sa-i inveti pe clienti cum sa-si foloseasca masinile odata ce le-au cumparat.

CITESTE SI:  VIDEO: Ultimul clip video al Waymo iti arata ce vad masinile fara sofer

Din pacate pentru un sofer de Tesla, un barbat pe nume Bhavesh Patel in varsta de 39 de ani din Alfreton Road, Nottingham, acesta a decis ca poate pune caracteristica Autopilot la testul suprem activand-o, iar apoi trecand pe scaunul pasagerului.

Din pacate pentru sofer, acesta a fost prins de o camera in timp ce executa cascadoria aceea periculoasa cu masina Tesla cu Autopilot-ul activat. Este adevarat ca, din cauza conditiilor de trafic, masina Tesla se deplasa numai cu 64 de kilometri la ora, dar a fost totusi destul de periculos.

CITESTE SI:  Foxconn propune o banda speciala pentru masini fara sofer pe autostrada din Wisconsin

Soferul a pledat intre timp vinovat pentru conducere periculoasa. Potrivit lui Kirk Caldicutt de la Politia Rutiera Bedfordshire, Cambridgeshire si Hertfordshire, “Modul in care a procedat Patel a fost extrem de iresponsabil si s-ar fi putut incheia cu usurinta cu o tragedie. El nu numai ca si-a pus in pericol propria viata, ci si viata altor oameni nevinovati care au folosit autostrada in acea zi”.

Drept rezultat al acestei cascadorii cu masina Tesla cu Autopilot-ul activat stand pe scaunul pasagerului, soferului i s-a interzis sa mai conduca pentru urmatoarele 18 luni, a primit 100 de ore de munca fara plata, i s-a ordonat sa stea 10 zile la reabilitare, iar acesta va trebui, de asemenea, sa plateasca 1800 de lire sterline.