fbpx

Ce-a gasit roverul Chang’e-4 al Chinei pe partea intunecata a Lunii

Ce-a gasit roverul Chang'e-4 al Chinei pe partea intunecata a Lunii

In acest an, roverul lunar Chang’e-4 al Chinei a scris istorie, fiind primul obiect creat de om care a ajuns pe partea intunecata a Lunii. Acum, conform unui studiu publicat in revista Nature, roverul Chang’s-4 din China a gasit ceva acolo.

Descoperirea le-ar putea permite cercetatorilor sa inteleaga cum s-au format Luna si Pamantul. Roverul Chang’e-4 al Chinei a aselenizat in interiorul craterului Von Karman, una dintre cele mai mari structuri de impact cunoscute in sistemul solar.

CITESTE SI:  Cum detecteaza aceasta aplicatie daca ai coronavirusul Wuhan

Partea intunecata a Lunii nu e doar numele unui album de piese din anii ’70. Este de asemenea un tel al mai multor organizatii spatiale care sunt interesate sa afle daca partea intunecata pe care nu o vedem este diferita.

China si-a exprimat anterior interesul si, in acest an, roverul sau Chang’e-4 a aselenizat cu succes. Acum, pe baza constatarilor initiale, se pare ca partea intunecata a Lunii are niste minerale misterioase.

Conform descoperirilor care au fost publicate in revista Nature, aflam ca roverul Chinei a detectat semne de material de invelis lunar pe partea intunecata. Se crede ca acest material descoperit de roverul Chang’e-4 al Chinei va ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine cum s-au format Pamantul si Luna.

CITESTE SI:  De ce ZTE nu va mai putea cumpara procesoare de la Qualcomm

Conform cercetatorilor, ei cred ca la inceputul foarte timpuriu, Luna a fost acoperita de multa magma. In timp, magma s-a racit si a devenit solida, acest lucru permitand materialelor mai dense sa ramana ramana in profunzimea Lunii, in timp ce materialele mai putin dense au plutit la suprafata.

CITESTE SI:  Cine ar putea folosi tehnologia care trimite sunete prin laser

Cu toate acestea, inainte de a ne entuziasma prea tare, unii cercetatori au avertizat ca acest studiu s-ar putea sa nu fie concludent. Totusi, indiferent daca e concludent sau nu, cercetatorii recunosc ca descoperirea acestor minerale pe partea intunecata de catre roverul Chang’e-4 din China e o realizare importanta.