fbpx

CD-urile si discurile din vinil depasesc descarcarile digitale de muzica

CD-urile si discurile din vinil depasesc descarcarile digitale de muzica

Ca in cazul cartilor fizice versus cartile electronice, exista unii care prefera versiunea de moda veche a ascultatului de muzica, cum ar fi sa o asculte de pe CD-uri sau chiar de pe discurile din vinil.

Poate ca unii procedeaza astfel din nostalgie, in timp ce exista altii care cred ca ascultarea melodiilor de pe CD-uri si discuri de vinil este cea mai buna, datorita sunetului superior.

Ei bine, potrivit celui mai nou raport al RIAA (Recording Industry Association of America), se pare ca chiar si in aceste vremuri in care se presupune ca serviciile de streaming de muzica castiga teren, vanzarile de CD-uri si discuri din vinil par ca le depasesc pe cele ale descarcarilor digitale (nu ne referim la streaming-ul de muzica, ci la descarcarea acesteia) cand vine vorba despre muzica.

CITESTE SI:  Cum vor fi castile HoloLens AR oferite de Microsoft Armatei Statelor Unite

Acest lucru nu inseamna ca serviciile de streaming de melodii sunt un esec. De fapt, statisticile RIAA arata ca veniturile generate de serviciile de streaming de melodii au ajuns la 5,7 miliarde de dolari in 2017, in crestere fata de 4 miliarde de dolari in 2016.

CITESTE SI:  Ce tara ar putea renunta la SSI in favoarea proprii statii spatiale

Cu toate acestea, se pare ca, desi vanzarile fizice de CD-uri par sa se fie in declin cu 4%, acestea au reusit totusi sa genereze venituri de 1,5 miliarde de dolari, fata de descarcarile digitale ale carora venituri au scazut cu 25%, pana la 1,3 miliarde de dolari.

Trebuie remarcat faptul ca descarcarile digitale de muzica si streaming-ul de muzica sunt doua lucruri diferite, avand in vedere ca descarcarile digitale se refera la muzica/albumele platite si descarcate.

CITESTE SI:  Ce cota de piata incredibila au smartwatch-urile Apple Watch

Acestea fiind spuse, statisticile RIAA despre vanzarile de CD-uri par a rezona si cu ceea ce observa industriile muzicale din intreaga lume. Desi discurile din vinil reprezinta un format foarte vechi, cresterea popularitatii sale a dus la redeschiderea fabricilor de discuri din vinil in Japonia si Australia.