fbpx

Catre ce va redirectiona Facebook cautarile pentru opioide

Catre ce va redirectiona Facebook cautarile pentru opioide

Utilizatorii de Facebook care incearca sa cumpere opioide sau cauta tratament pentru dependenta vor fi redirectionati spre informatii despre o linie de asistenta.

Incepand de miercuri, cand oamenii cauta ajutor sau incearca sa cumpere droguri precum opioidele, acestora le va fi afisat continut in partea superioara a paginii cu rezultatele cautarii si vor fi intrebati daca doresc ajutor pentru gasirea de referinte gratuite si confidentiale pentru tratament.

Una dintre problemele cu faptul ca internetul este atat de liber si deschis este ca poti gasi tot felul de informatii online, chiar daca acestea nu sunt considerate ca fiind neaparat bune, cum ar fi posibilitatea de a cauta droguri online.

CITESTE SI:  Chromebook-uri depasite. Asa ar putea continua sa primeasca update-uri pentru browserul Google Chrome

Desi Facebook nu detine internetul, reteaua sociala joaca un rol important in internet, iar aceasta incearca sa-si aduca contributia. Cum, va intrebati? Practic, daca utilizati Facebook pentru a cauta opioide, reteaua sociala va va redirectiona catre o linie de asistenta de criza, potrivit unei stiri de Stat.

CITESTE SI:  Unde vor aparea hoteluri cu brandul de gaming Atari

Ideea este de a-i descuraja pe utilizatori si de a-i indeparta de opioide (cel putin de cele ilegale) si, speram, le va oferi resursele de care au nevoie pentru a primi ajutor pentru a-si diminua dependenta.

Avand in vedere ca Facebook este mai mult decat o retea sociala si ca este, de asemenea, caminul multor comunitati si piete, aceasta initiativa i-ar putea ajuta pe cei care consuma opioide. Intr-o declaratie oferita de un reprezentant al Facebook, “Aceasta este una dintre numeroasele modalitati prin care ajutam oamenii sa se conecteze cu resurse si comunitati pentru a-i sprijini”.

CITESTE SI:  De acum, Google ii va avertiza pe utilizatori de paginile web care se incarca mai greu

Facebook nu este prima companie care incearca sa redirectioneze cautarile. Anul trecut, s-a spus ca YouTube redirectioneaza cautarile pentru continut extremist catre playlist-uri antiterorism. Desigur, acest lucru nu inseamna ca utilizatorii nu pot gasi opioide online, doar ca Facebook va fi locul in care astfel de substante nu se vor mai putea gasi.

Facebook