fbpx
Cati utilizatori americani nu stiu cine detin WhatsApp si Waze

Cati utilizatori americani nu stiu cine detin WhatsApp si Waze

Toata lumea stie probabil de companiile Facebook si Google, dar stiati ca aceste companii au practic un numar destul de mare de servicii si aplicatii populare (cum ar fi WhatsApp si Waze) pe care probabil le utilizati in fiecare zi?

Cei care urmaresc stirile din tehnologie foarte probabil stiu despre acest lucru, dar un sondaj recent a dezvaluit multi oameni nu stiu. Un sondaj recent a dezvaluit ca 50% dintre utilizatorii americani chestionati nu stiu cine detine WhatsApp, iar 60% dintre utilizatorii americani chestionati nu stiu nici cine detine Waze.

CITESTE SI:  Google ofera in sfarsit informatii oficiale despre sistemul de operare Fuchsia OS

Pentru cei care nu stiu, compania WhatsApp este detinuta de Facebook (a fost cumparata de Facebook acum cativa ani pentru 19 miliarde de dolari). Pe de alta parte, serviciul Waze este detinut de Google.

Deci de ce este grav faptul ca utilizatorii americani nu stiu cine detine aceste companii WhatsApp si Waze? Potrivit companiei care a efectuat sondajul, “Acest lucru inseamna ca majoritatea americanilor care folosesc WhatsApp si Waze le folosesc fara sa-si dea seama ca toate informatiile lor, fie ca sunt rute, timp de calatorie, mesaje, imagini si date despre locatie, sunt trimise catre Facebook (de catre WhatsApp) si catre Google (de Waze)”.

CITESTE SI:  Cum lupta Instagram impotriva comentariilor bullying

Acest lucru inseamna ca utilizatorii americani care doresc sa-si stearga conturile de Facebook sau sa-si ascunda locatia de Google, nu pot scapa de aceste companii.

CITESTE SI:  Google iti va oferi acum rezultate de cautare mai locale

Asta pentru ca folosirea de aplicatii si servicii precum WhatsApp si Waze inseamna ca informatiile utilizatorilor sunt inca trimise acestor companii. Compania cu sondajul a efectuat de asemenea un sondaj anterior care a dezvaluit ca mai mult de 50% dintre utilizatorii americani adulti nu stiu ca Facebook detine Instagram, in timp ce 44,6 nu stiau nici ca Google detine YouTube. E destul de grav ca utilizatorii americani nu stiu nici macar atat.